Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin’de ‘Kuş Gözlemciliği Paneli’ yapıldı

Artvin’de, ‘Kuş Gözlemciliği ve Sürdürülebilir Alternatif Turizm Potansiyeli’ konulu panel gerçekleştirildi.Artvin’de Alternatif Turizm Faaliyetleri Kapsamında Kuş Gözlemciliği, Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerilerini uzmanlar...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvin’de ‘Kuş Gözlemciliği Paneli’ yapıldı

Artvin’de, ‘Kuş Gözlemciliği ve Sürdürülebilir Alternatif Turizm Potansiyeli’ konulu panel gerçekleştirildi.

Artvin’de Alternatif Turizm Faaliyetleri Kapsamında Kuş Gözlemciliği, Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerilerini uzmanlar eşliğinde değerlendirmek üzere Artvin Valiliği Proje Ofisi koordinasyonuyla “Artvin’de Kuş Gözlemciliği” konulu panel düzenlendi.

Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonu’nda gerçekleşen panele, Artvin Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yasin Uçarlı, Doğa Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erdem, Doğal Hayatı Koruma Vakfı,( WWF )Temsilcisi Dr. Eylül Dizdaroğlu, Biyolog/ Kuş Gözlemci Güler Bozok, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Doktora Öğrencisi Biyolog Ömral Ünsal Özkoç, Turizmci/Rehber Doğan Dede ve Turizmci/ Rehber Kenan Bayraktar panelist olarak katıldı.

Doğa Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erdem’in moderatörlük yaptığı toplantıda Artvin ilinde Biyoçeşitlilik, Sürdürülebilir ve Sorumlu Turizm, Alternatif Turizm ve Kuş Gözlemciliği, Kuş Göçleri ve Artvin’in Kuşları, Doğu Karadeniz’de Yırtıcı Kuş Göçü konularında gerçekleştirilen sunumlarla ilimizde Kuş Gözlemciliği uygulamaları, mevcut durum, sorunlar, çözüm önerileri ve geliştirilmesi gereken yönler ele alındı.

Panele; Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Artvin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Artvin Muhtarlar Derneği; Artvin, Arhavi ve Hopa Avcılar, Atıcılar ve Atmacacılar Derneklerinden temsilciler katılım sağladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümünden öğretim görevlileri ve 27 öğrencinin de katıldığı panelin sonunda, katılımcıların sorularına ve çözüm önerilerine yer verildi.

Toplantıdan sonra uzman ekip eşliğinde teknik gezi düzenlenerek yerinde kuş gözlemciliği faaliyetleri gerçekleştirildi.

Panelistlerin de içinde olduğu 17 Kişilik bir grupla Genya ve Yankı Tepelerinde gözlem yapılabilecek alanlarda konuşlanan grup, Artvin’e özgü kuş türlerinin yerinde göç hareketlerini gözlemledi.

13- 14 Ekim tarihlerinde iki gün boyunca gerçekleştirilen teknik gezilerde; teleskop ve dürbünler de kullanılarak Küçük Orman Kartalı, Küçük Kartal, Şah Kartal, Saz Delicesi, Atmaca, Kara Çaylak, Bozkır Şahini, Kuzgun, Tarlakuşu, Büyük Baştankara, Karatavuk, Ökse Ardıcı, İspinoz, Büyük Orman Kartalı, Şah Kartal, Şahin türlerinde yaklaşık 1000 civarında kuşun ilimiz Göç Darboğaz hattının Genya ve Yankı Tepesi mevkiini kullanarak göç etmekte oldukları kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.