Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık Kaybolmayacaklar

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, belediye tarafından otizm, down sendromlu, Alzheimer, zihinsel engelli tüm hastaların kaybolma risklerini ortadan kaldırmak için başlatılan ‘Sevgi İzi Projesi’nde ilk etapta başvuran 67 kişinin koluna dövme...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, belediye tarafından otizm, down sendromlu, Alzheimer, zihinsel engelli tüm hastaların kaybolma risklerini ortadan kaldırmak için başlatılan ‘Sevgi İzi Projesi’nde ilk etapta başvuran 67 kişinin koluna dövme ile numara yazıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Sevgi İzi Projesi’nden yararlanmak isteyenlerden olumlu sonuç aldıklarını, ilçede bulunan yaklaşık 1000 kişiye ulaştıklarını ve ilk etapta 67 kişi için ailelerin başvurduğunu söyledi. Kayıtların alınmasından sonra hasta vatandaşların kollarına dövme ile numara yazılmasına başlandığını belirten Şanverdi, “Reyhanlılı kardeşlerimizin kaybolmasını önlemek amacıyla başlattığımız kampanyada dövme yapılması işlemi devam ediyor. Artık çocuklarımız kaybolmayacak. Reyhanlı’da kendi kendini anlatamayan bine yakın Alzheimer ve otizm, down sendromlu, zihinsel engelli hasta vatandaşlarımız var. Kaybolmalarını önlemek, kaybolmaları halinde de bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla bu çalışmaya girdik. Bundan sonra çocuklarımız kaybolmayacak. Kaybolmaları halinde ise kollarındaki numara sayesinde ailelerine ulaşmak kolay olacaktır. Böylece aileler perişan olmayacak ve sevdikleri ile yaşamaya devam edecektir. Bundan sonra inşallah bu kampanyamız devam edecek. Bu projeye Reyhanlı halkı ilgi gösterdi inşallah hedefimiz kendi kendini anlatamayan tüm Reyhanlı’daki kişileri, çocukları, gençleri inşallah dövmeyle numaralandırıp onları inşallah kaybolmalarını önlemelerini sağlayacağız” dedi.
Hasta olan çocuğu Cemre Özdemir’e dövme yaptıran anne Emine Özdemir uygulamayı desteklediğini söylerken, Tülay Ürkmez de kendini ifade edemeyen çocukların korunması adına başlatılan kampanyanın yararlı olacağını belirterek şöyle dedi:
“Kaybolma riskine karşı başlatılan uygulamayı destekliyorum. Ben önce öğretmeninden öğrendim. Araştırdım ve faydalı olacağına inandığım için yaptırdım. Hasta olanların yakınlarını takip edebilmeleri için yaptırmalarını tavsiye ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.