Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artan Sıcaklardan Bunalanlar, Mağarada Serinliyor

Gaziantep’te Ramazan ayı öncesinde artan sıcaklıklar nedeniyle bunalan vatandaşlar, Kaleoğlu mağarasına girerek serinliyor. Doğal klimalı ve otantik ortamda serinleyen vatandaşlar, bölge kültürünü de yakından tanıyor.Yaz mevsiminin gelmesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Ramazan ayı öncesinde artan sıcaklıklar nedeniyle bunalan vatandaşlar, Kaleoğlu mağarasına girerek serinliyor. Doğal klimalı ve otantik ortamda serinleyen vatandaşlar, bölge kültürünü de yakından tanıyor.
Yaz mevsiminin gelmesi ile hava sıcaklıklarının 25 dereceyi aştığı Gaziantep’te, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini dolaşan turistler sıcaktan bunalıyor. Sıcaktan terleyen vatandaşlar, Gaziantep’in tarihi mekanlarından biri olan Kaleoğlu mağarasına giderek, nefes alıyor. Girişinde ziyaretçileri papağanın karşıladığı mağara, doğal serinliği ile klimalı ortamlardan daha sağlıklı ve etkili ferahlama sağlıyor. mağara içi ile dışarısının yaklaşık 30 dereceye ulaşan ısı farkı nedeniyle insanların sıcak yaz aylarında tercih ettiği mağara, otantik görünümü ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Tarihin farklı dönemlerinde kullanılmış araç gereçlerle süslenen mağara, bölge kültürünü de yaşatıyor. Gaziantep ve çevre illerinden çok sayıda insanın gezdiği mağara, İstanbul gibi bölgeye çok uzak kentlerden de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
RAMAZAN AYINDA SICAKTAN ZORLANANLARA ÇAĞRI
Mağaranın işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, artan sıcaklıklarla birlikte mağaranın yoğun ilgi görmeye başladığını ifade etti. Ramazan ayı nedeniyle insanların oruç tutacağını belirten Kaleoğlu, sıcak geçmesi beklenen ayda, dışarıda terleyen ve bunalan tüm insanları mağarada nefes almaya davet etti. Ramazan ayı boyunca insanların ücretsiz bir şekilde mağarada dinlenebileceğini belirten Kaleoğlu, "Dışarıda sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu zamanlarda bile mağaradaki sıcaklık, 17-18 derece oluyor. Bütün insanları mağaramıza davet ediyoruz. İnsanlar, gelsinler, görsünler, biraz dinlensinler. Biz de çok memnun oluruz. İstedikleri zaman gelip, rahatlayabilirler" diye konuştu.
Gaziantep’i ve mağarayı çok beğendiklerini belirten yerli turistler ise, "Gerçekten çok güzel, yemeğimizi yedik, gezimizi yaptık. Sıcak havalar bunaltmıştı ama bu mağarada ise serinleyerek, bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulduk. Biraz nefes aldık aslında. Gerçekten çok güzel" dedi.
Mağarada közde pişirilen kahve içmenin keyfini de süren turistler, cep telefonları ile anı kaydediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.