Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arnavutluk, Shijak Belediyesinin bilgisayar ağı TİKA tarafından yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajans Başkanlığı (TİKA), Shijak Belediyesine bilgisayar ve donanım desteğinde bulundu.TİKA tarafından büyük kısmını Boşnak ve Çam toplumlarının oluşturduğu Shijak Belediyesi’ne, bilgisayar ağı ve...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajans Başkanlığı (TİKA), Shijak Belediyesine bilgisayar ve donanım desteğinde bulundu.
TİKA tarafından büyük kısmını Boşnak ve Çam toplumlarının oluşturduğu Shijak Belediyesi’ne, bilgisayar ağı ve altyapısının iyileştirilmesi amacıyla bilgisayar, fotokopi cihazı ve çevre birimlerinden oluşan teknik ekipman desteği sağlandı. TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar’ın Shijak Belediye Başkanı Ardian Kokomani ile makamında yaptığı görüşme sonrası teslim töreni yapıldı.
Shijak Belediye Başkanı Kokomani, bölgeden geçen Erzen nehrinin taşması sonucu bazı konutların sular altında kaldığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek her yıl karşılaştıkları bu sorun için çözüm aradıklarını söyledi. Bilgisayar ağının oldukça yıpranmış olduğunu ve personel sayısının artırılması ile birlikte teknik altyapının iyileştirilmesinin bir gereklilik olduğunu belirten Kokomani, bilgisayarların altyapı çalışmaları için önemli olduğunu vurgulayarak TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya değinen ve bundan sonrası için de projelerin artarak devam edeceğini söyleyen Büyükelçi Hidayet Bayraktar, Shijak Belediyesi ile gelecekteki ortak işbirliği projeleri içinde yer almak istediklerini belirti.
Çetin yaptığı açıklamada Sihijak Belediyesi ile yaptıkları bu projenin bir başlangıç olduğunu ve devamının gelmesini arzu ettiklerini söyledi.
Görüşmenin ardından Shijak Belediye Başkanı Ardian Kokomani tarafından TİKA Tiran Koordinatörü Çetin’e teşekkür sertifikası takdim edilirken Büyükelçi Bayraktar’a geleneksel motifler taşıyan bir tablo hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.