Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arife günü mezarlıklar doldu taştı

Zonguldak’ta Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı.Her bayram öncesi olduğu gibi arife günü de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Zonguldak Asri Mezarlığına kabir...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı.
Her bayram öncesi olduğu gibi arife günü de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Zonguldak Asri Mezarlığına kabir ziyaretine gelen vatandaşlar, kabir başlarında Kur’an-ı Kerim okurken, bazıları da mezarların etrafında temizlik yaptı. Mezarlık çevresi arabalarla dolarken, Zonguldak Belediyesi de mezarlıklara sefer yapan belediye otobüslerini ücretsiz yaptı. Şehit polis Gökhan Avcı’nın yakınları da şehitliği ziyaret ederek, Avcı’nın mezarı başında bir süre dua ettiler. Daha sonra şehitlikte bulunan mezarlığa bayram şekeri bırakan ve gazetecilere konuşurken duygulanan vatandaş, “Burada şehit ağabeyim var. Bunlar da kardeşim. Bayramlarda mezarlığa şeker koymak bizde gelenektir” dedi.
Zonguldak İl Müftülüğünde görevli İhsan Boz ise şehitlikte Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Boz, “Bunlar bedenen burada yatıyorlar ama ruhen Allah katındalar. Şehitler bizim için her şey. Her bayram ve arife günü gelirim önce şehitlerimizi ziyaret ederim, onların ruhu için dua ederim, sonra diğer mezarları ziyaret ederek onlar için Kur’an-ı Kerim okurum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.