Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Ardahan Yatırım Konferansı’ başladı

’Ardahan Yatırım Konferansı’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar belli bir siyasi partinin ajanı olmuşlar" dedi.Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Ardahan Yatırım Konferansı’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar belli bir siyasi partinin ajanı olmuşlar" dedi.
Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda başlayan konferansa, CHP Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Yasemin Öney Cankurtaran ve Zeynep Altıok, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Parti Meclis Üyesi Ali Özgündüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve yatırım yapmayı düşünen iş adamları katıldı.
"Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar belli bir siyasi partinin ajanıymış"
Konferansın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, yatırım konferansının yapılmasını engellemeye çalışanlar olduğu ileri sürerek, "Burada bir yatırım konferansı yapmaya söz verdik. Dedik ki bütün partiler, nasıl bir düğüne giderken her kesimden insan gelir ve orası mekan olur, orada toplanılır, orada eğlenilir, takılar takılır ve ondan sonra gidilirse burası da bir ortak alanımız olsun. Buraya da bütün siyasi partiler gelsin ve ne istiyorlarsa söylesinler, bütün değerlendirmeler burada yapılsın ve Ardahan için bir sonuç çıksın istedik. Biz böyle istedik ama Ardahan’a gerçekten yatırım yapılmasını istemeyenler varmış. Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar belli bir siyasi partinin hepsi ajanıymış. Ben bunları ayıplıyorum. Bu görevlerde ben de bulundum. Ben bir eski büyükelçiyim. 20 yılımı verdim bu devlete. Bu tür bir olayı ancak ve ancak partinin devletleştiği bir dönemi yaşıyoruz. Ve bunu şahsen yadırgadığımı, Ardahanlıların yadırgadığını, insanlara baskı kurup buraya gelmeyin diye telefon açılmasına rağmen buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
Tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, "Şahsen ben fazla zamanımı yaşıyorum. Ben zaten ölümden gelmişim, sizin tehdidinizi de ayaklarımın altına alıyorum ve hınçla ezdiğimi ilan ediyorum buradan. Ticaret Odası Başkanımız çok büyük baskı altında kalmasına rağmen bize destek oldu ve kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.
"Biz burada taş devrini yaşıyoruz"
"Bizim burada köylerde kanalizasyon yok, yayla yolu yok, su yok, elektrik yok ve biz burada taş devrini yaşıyoruz" diyen Yılmaz, "Dün benim muhatap almayacağım bir aklı evvel biz altyapıyı hazırladık, zaten altyapımız Ardahan’da mükemmel diyor. Ardahan’da altyapının mükemmel olmadığını köylerden gelen insanlar biliyor. Bizim burada köylerde kanalizasyon yok, yayla yolu yok, su yok, elektrik yok ve biz burada taş devrini yaşıyoruz. Bize burada masallar anlatılıyor. Bizim buna inanmamız isteniyor. Siz kimsiniz de bizi korkutuyorsunuz. Siz ne zamandan beri adam oldunuz da bizi korkutuyorsunuz. Sizin korkunuzu yerden yere çalarız biz. Hiç umurumuzda da değil ve burada biz varız ve bu konferans başarılı bir şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Demirci ise Ardahan’ın Orta Asya’ya uzanan ipek yolu üzerinde olup pek çok fırsata açık coğrafi kavşakta yer aldığını söyleyerek iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.
Demirci konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Stratejik değeri yüksek olan ilimiz son yıllarda büyük değişim, dönüşüm ve atılımlar içerisinde olup kabuğunu kırma sürecini yaşamaktadır. Yeni açılan üniversitesi, büyümekte olan inşaat sektörü, tamamlanma sürecindeki yollar ve altyapısı, açılmış olan yeni gümrük kapılarıyla Ardahan giderek kendi kendini aşmakta ve daha yaşanılır ve yatırım yapılabilir bir şehir statüsüne kavuşmaktadır."
Hazır durumda olan organize sanayi bölgesinin yatırımcıları beklediğini söyleyen Demirci, "Pek çoğumuzun bildiği üzere Ardahan ili 6’ncı bölgede olması sebebiyle çok cazip bir takım teşvik, hibe ve desteklerden yararlanabilmektedir. Aktaş Sınır Kapısı Gürcistan’la çok ciddi ihracat potansiyelini beraberinde getirmektedir. Yatırımcılarımızı bu vesile ile ilimizde mevcut olan bu imkanlardan yararlanarak, Ardahan’a yatırım yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından konferans panelle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.