Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arazisinden Geçen Caddeyi Zincirle Kapadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde arazisinin üzerinden çift şeritli yol geçen vatandaş, mahkemeyi kazanınca caddeye zincir çekip yolu trafiğe kapattı.Kapatılan Bitez Belediyesi döneminde arazisinin devamına çift şeritli yol yapılan Ayten Öncü,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum ilçesinde arazisinin üzerinden çift şeritli yol geçen vatandaş, mahkemeyi kazanınca caddeye zincir çekip yolu trafiğe kapattı.
Kapatılan Bitez Belediyesi döneminde arazisinin devamına çift şeritli yol yapılan Ayten Öncü, 3 yıl önce açtığı davayı kazanarak turistlerin yoğun olduğu Bitez Mahallesi Şah Caddesi’ndeki yolun kendisine ait olan bölümüne zincir çekip trafiğe kapattı. 2012 yılında arazisinin üzerinden yol geçtiği gerekçesi ile mahkemeye başvuran Öncü, 3 yıl süren davayı kazandı. Davayı kazanan Öncü yolun iki tarafına da demir borular çakarak zincirle kapattırdı. Çevrede bulunan esnafın şaşkın bakışları arasında yapılan kapatma işleminin ardından yoldan geçmek isteyen araçlar polislerin uyarısı ile geri çevrildi.
610 metrekarelik yolu trafiğe kapatan Öncü’nün kızı Zehra Öncü, yaptığı açıklamada, “Arazi bizimdi. Üzerinden yol geçirdiler ben de mahkemeye başvurdum ve davayı kazandım" şeklinde konuştu.
Davaya bakan avukat Pınar Mutlu ise şöyle konuştu:
"Kamulaştıma yapma davası ile mahkemeye başvurduk. Dava sonuçlandı ve kazandık. Bir süre bekledik yetkililer bir şeyler yapar diye. Kimse bir şey yapmayınca biz de mahkemenin verdiği karara uyduk. Şu an bu yol kullanılamayacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.