Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araştırmacı Yazar Ata Terzibaşı’nı Anma Toplantısı

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Kerküklü araştırmacı yazar Ata Terzibaşı ile ilgili, "Kerkük Türkçesi deyince benim aklıma ilk gelen kendisidir" dedi.Irak Türkü ve Türk dünyasının kültür değerlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Kerküklü araştırmacı yazar Ata Terzibaşı ile ilgili, "Kerkük Türkçesi deyince benim aklıma ilk gelen kendisidir" dedi.
Irak Türkü ve Türk dünyasının kültür değerlerinden Ata Terzibaşı’nı Anma Toplantısı, TDK ile Türkmeneli Vakfı’nın katkılarıyla Türkmeneli Kültür Merkezi tarafından TDK Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin,"Vefa göstermek için vefat vesilesini aramamak, beklememek gerekir ama böyle oldu. Bir ay kadar önce Ata hocamızı ebediyete uğurladık. Dil Kurumumuzun şeref üyesiydi, bu bakımdan bizim için bir değer. Bende ayrı bir yeri var, Kerkük Türkçesi deyince benim aklıma ilk gelen kendisidir" diye konuştu.
Türkmeneli Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya ise, Ata Terzibaşı’nın, Sümer topraklarının yetiştirdiği bir üstat olduğunu vurgulayarak, "Kerkük tabiriyle, ’Hayatı boyunca yazdı, çizdi, başını kitaplara gömdü’ derler. Çalışmalarını anlatmak için Türkiye ve Azerbaycan’da yüksek lisans tezleri yazıldı ve başka tezler de yazılıyor. Terzibaşı, Irak Türkmen kültürünün metinlerinin dakik bir derleyicisi, edebiyat tarihinin iyi bir tezkirecisi, ilmi disiplin içerisinde özgün araştırmalar yapan bir kültür tarihçisi olarak tanınmaktadır. Yüzlerce yazı, makale, onlarca kitap yazarak, Türkmen Kültürü’nü Türk dünyasına ve Arap halkına tanıtmıştır. Sadece Türkiye’de çalışmalarını kaynak olarak gösteren 530 makale yayımlanmıştır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.