Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arakanlı mültecilerin açlık savaşı

Emperyalist güçlerin Orta Doğu coğrafyasında özellikle Müslüman nüfusunun olduğu bölgelerde halklara uygulanan zulümlere sessiz kalmaları, ekonomik gücüne güvenen Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin yok saydığı Arakanlı Müslümanlar...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arakanlı mültecilerin açlık savaşı

Emperyalist güçlerin Orta Doğu coğrafyasında özellikle Müslüman nüfusunun olduğu bölgelerde halklara uygulanan zulümlere sessiz kalmaları, ekonomik gücüne güvenen Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin yok saydığı Arakanlı Müslümanlar açlık ve hastalıklarla mücadele ediyor.

Arakanlılara, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de faaliyet gösteren yardım kuruluşları aracılığıyla bugüne kadar 850 milyon dolara yakın yardım yapılırken, büyük güç olarak gösterilen Amerika’dan ise Arakanlılara direkt olarak ulaşmış bir yardım bulunmuyor.

Myanmar’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan yüz binlerce Arakanlı Müslüman, Cox’s Bazaar bölgesinde bulunan kamplarda zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Arakanlı Müslümanlara en çok yardım eden ülkelerin başını ise Türkiye çekiyor. Türkiye’nin yanı sıra Katar, Lübnan ve Bangladeş hükümeti de Arakanlılara yardım eli uzatıyor.

Temiz su, barınak ve yiyecek ihtiyaçlarını gerektiği gibi karşılayamayan mülteciler, dağıtılan gıda maddelerini alabilmek için saatler öncesinden sıraya girerek dağıtım yerlerinde bekliyor. Kamp alanında yapılan gıda dağıtımları sırasında yaşananlar ise yürekleri burkuyor.

Muson yağmurları yaşam koşullarını zorlaştırıyor

Bölgede barınma ve gıda sorunu yaşayan Rohingyalı Müslümanlar, yeni bir krizle de karşı karşıya. Son zamanlarda etkisini artıran muson yağmurları kamp hayatını olumsuz yönde etkilerken, mülteciler ise yağmurlardan şemsiye yardımıyla korunmaya çalışıyor.

Açlığın en büyük mağdurları çocuklar

Bölgede Türkiye’nin yaptığı çalışmaları yerinde gören İHA Foto muhabiri İsmail Coşkun’un çektiği fotoğraflar, yaşanan açlığı gözler önüne seriyor. Açlığın en büyük mağdurları da küçük çocuklar oluyor.

Öte yandan, kamplarda giyecek kıyafeti olmayan ve ayakları çıplak olan çocukların, yağmurdan yardım kuruluşlarının verdiği şemsiyelerle korunma çabası yürek sızlatıyor. Kamplarda günlük yaşam ve açlığın oluşturduğu yürek burkan anlar objektiflere böyle yansıdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.