Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arakanlı çocuğu evlat edinmek istiyorlar

Televizyon ve sosyal medyada Arakanlı Müslümanların içler acısı halini gören Adıyaman’da bir çift Arakanlı bir çocuğu evlat edinerek ailesi olmak istiyor.Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve 4 yıldır evli olan Sibel Biner ve...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arakanlı çocuğu evlat edinmek istiyorlar

Televizyon ve sosyal medyada Arakanlı Müslümanların içler acısı halini gören Adıyaman’da bir çift Arakanlı bir çocuğu evlat edinerek ailesi olmak istiyor.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve 4 yıldır evli olan Sibel Biner ve Fatih Biner çifti, Arakanlı Müslümanlara sahip çıkmak için bir çocuğu evlat edinmek istiyor. Çiftin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektuba gelen cevapta ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurmaları istendi. 6 aylık hamile olduğu öğrenilen Sibel Biner, doğacak çocuğuna ağabeylik veya ablalık edecek bir Arakanlı çocuğu evlatlık almak istediklerini belirtti. Yetkililerden kendilerine yardımcı olunmasını isteyen çift, hiç değilse vahşetten bir çocuğun kurtulmasını istiyor.

"Yuva sıcaklığı, anne sevgisi vermek istiyorum"

Sibel Biner, sosyal medya ve televizyonda Arakan’da yaşanan katliamı görünce içinin sızladığını dile getirerek, "Arakanlı Müslüman kardeşlerimize her zaman dua ediyorum. Tabii ki edilen dualar kabul olur ama ben de elinden gelen gayreti göstermek istiyorum. Bir evlatlık almak ve onun ailesi olmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza açık mektup yazdım. Mektupta Arakanlı bir çocuğu evlatlık edinmek istediğimi söyledim. Allah rızası için cevabı da geldi. Beni bulunduğum ilçenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yönlendirdiler. Oraya yönlendirmek beni açıkça tatmin etmedi. Bu şekilde bu yolu da denemek istedim. Eğer talebim kabul edilirse gelecek olan Arakanlı çocuğa hem annelik yapmak istiyorum. İyi bir aile sıcaklığı, bir yuva sıcaklığı, anne sevgisi vermek istiyorum. Eşim de baba sevgisini vermek istiyor. O da çok üzülüyor, her gün dua ediyoruz. Arakan’dan gelecek olan kız ya da erkek evladımız için alışveriş yaptık. Doğacak olan çocuğumuza da ağabeylik ya da ablalık yapacak yani kardeş olmalarını istiyorum. Beraber öz kardeş gibi büyümelerini istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım etsin" dedi.

Fatih Biner ise, "Eşim bana durumu anlatınca ben de konuyu olumlu baktım. Arakan’daki Müslümanların haline gerçekten çok üzülüyoruz. Eşimle bu konuyu konuşup bir karar aldık. Bizim Müslüman kardeşlerimize ufak da olsa yardım etmek için gerekli yerlere başvuru yaptık. Özellikle Cumhurbaşkanımız Tayyip babamızdan bize bu konuda yardım etmesini bekliyoruz. Eşim 6 aylık hamile ve doğacak olan çocuğumuza ağabeylik ya da ablalık yapacak bir evlat istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.