Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araçlar Teknolojiyle Park Edilecek

İSPARK, Mekanik ile Yarı Otomatik Otopark Sistemleri ve Dönme Dolap Park projeleriyle park kapasitesini arttırıyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, teknolojik otoparklar sayesinde araç kapasitelerini iki katına çıkartıyor. Kent...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSPARK, Mekanik ile Yarı Otomatik Otopark Sistemleri ve Dönme Dolap Park projeleriyle park kapasitesini arttırıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, teknolojik otoparklar sayesinde araç kapasitelerini iki katına çıkartıyor. Kent genelinde araç yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda vatandaşların otopark yeri bulma sıkıntısına çözüm sunuyor.
İSPARK tarafından günlük araç girişleri ve parklanma verileri incelenerek otoparkların yetersiz olduğu yerler tespit ediliyor. Araç yoğunluğu fazla olan kapasitesi düşük otoparklarda araçların park edeceği mevcut alanlar sistem sayesinde genişletiliyor. İki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç bu sistemle park ediliyor.
İSPARK, Mekanik ve Yarı Otomatik Otopark Sistemleri ile Dönme Dolap Park projelerini, Eminönü açık otoparkı, Cihangir katlı otoparkı, Eski Salı Pazarı otoparkı, Kadıköy İSKİ otoparkı, Kadıköy Faik Bey yol üstü otoparkı, Bezmialem açık otoparkı, Eminönü Mercan açık otoparkı, Maslak açık otoparkı, Darüşşafaka katlı otoparkı, Haznedar katlı otoparkı, Merter katlı otoparkı, Eminönü açık otoparkı, Hacıosman katlı otoparkı, Kartal açık otoparkı ve Cihangir katlı otoparkında hayata geçirdi. Otoparklara kurulan sistemler sayesinde kapasite artırılarak bin 200 aracın daha parklandırılması sağlandı.
Teknolojik sistemlerle sürücüler, ortalama 2 dakikada aracını park ederken zaman kaybından ve trafik stresinden kurtuluyor.
OTOPARK KAPASİTESİ ARTTIRILACAK
Kent genelinde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve dar alanlarda yeni sistemler devreye alınacak. İSPARK sürücülerin yoğun olarak kullandığı merkezlerde teknolojik otopark sistemlerini yaygınlaştıracak. Bin araçlık alana 2 bin 500 aracın park edilebilmesi amacıyla otomatik yarı otomatik ve dönme dolap park sistemleri hayata geçirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.