Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AR-GE Uzmanı İlkay Yelmen: "AR-GE Projesi Üreten Ve Hayata Geçiren Firmalar Desteklenmelidir"

Ar-Ge Uzmanı İlkay Yelmen, Türkiye’de Ar-Ge projesi üreten ve hayata geçiren firmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yelmen, Türkiye’de Ar-Ge’nin öneminin her geçen gün arttığını, şirketlerin...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ar-Ge Uzmanı İlkay Yelmen, Türkiye’de Ar-Ge projesi üreten ve hayata geçiren firmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yelmen, Türkiye’de Ar-Ge’nin öneminin her geçen gün arttığını, şirketlerin özellikle kendi uzmanlaştıkları alanlara yoğunlaşarak Ar-Ge projeleri geliştirmelerini ve bu doğrultuda sürekli iyileştirmeden yana olmaları gerektiğini ifade etti.
Ar-Ge reformu ile beraber ivme kazanan teşvikleri alabilmek için şirketlerin rekabet içerisinde bulunması gerektiğine dikkat çeken Yelmen, "Şirketler Ar-Ge hibelerinden yararlanabilmek için kendi uzmanlık alanlarının dışında proje fikirleri de sunabilmektedir. Bu durum kısmen kabul edilebilir. Ama yıllardır uzmanlaştığı alan içerisinde proje üretmeyi bırakıp farklı bir konuda proje üretip hayata geçirmek istediklerinde sonu hüsran olabilmektedir" dedi.
Türkiye’nin Ar-Ge anlamında dünyada iyi bir yer edinebilmesi için teşviklerin orantılı olarak artırılmasını ve hibe verilen projelerin, şirketlerin hem proje süresince hem de proje tamamlandıktan sonra yakından izlenmesi gerektiğini belirten Yelmen, ayrıca projelerini tamamlayıp bilimsel ve ticari anlamda ilerleme kat eden firmaların daha çok destek görmesi gerektiğini ifade etti.
Ekonominin gelişmesinin ve Türkiye’nin Ar-Ge harcamalarındaki payının artmasının, Ar-Ge kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasına bağlı olduğunu kaydeden Yelmen şunları söyledi:
"Nitelikli Ar-Ge projesi üreten ve hayata geçiren firmalar desteklenmelidir. Ar-Ge konusunda firmalarda ve bireylerde olan bilinçsizlikten dolayı istenilen düzeyde çalışmalar yapılamamaktadır. Kısacası sonucunda ekonomik bir faydaya dönüşen ürün sayısı azdır. Özellikle Ar-Ge kültürü ve bilincinin oluşmasına yönelik düzenlenecek farkındalık eğitimleri ve sonrasında düzenlenecek ileri düzey eğitimlerle kişilerin daha doğru bilgi ile daha profesyonel Ar-Ge faaliyetleri yapabilmeleri sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra lisans eğitiminden sonra belirli bir uzmanlık alanında lisansüstü eğitime devam edilmesi Ar-Ge çalışmalarında bulunan kişilerin projelere daha fazla bilimsel açıdan bakabilmelerine imkan tanımaktadır"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.