Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anzer Balı’nda rekor üretim

Dünyaca ünlü Anzer Balı’nda bu yıl rekor bir üretim gerçekleşti.Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası’nda yaklaşık 200 üretici tarafından 3 bin kovanda üretim yapılan dünyanın en pahalı ve şifalı balı olan Anzer Balı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anzer Balı’nda rekor üretim
Dünyaca ünlü Anzer Balı’nda bu yıl rekor bir üretim gerçekleşti.
Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası’nda yaklaşık 200 üretici tarafından 3 bin kovanda üretim yapılan dünyanın en pahalı ve şifalı balı olan Anzer Balı’nda bu yıl yüksek verim elde edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Anzer Ballıköy Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, 2 tona yakın bal üretildiğini belirterek “Bu yıl hava şartlarının bal üretimi için son derece elverişli olması üretimin yüksek olmasına neden oldu. Sağımlar tamamlanmak üzere. Şuana kadar yaklaşık 2 ton civarında bal üretildiğini tahmin ediyoruz. Bu rekor düzeyde bir miktar. Kooperatif olarak üreticilerden aldığımız balları tahlil için Hacettepe Üniversitesi’ne göndermeye başladık. Tahlilden dönen ve olumlu rapor alan balların satışına Eylül ayının ilk haftasından itibaren başlayacağız” dedi.
Kilosu 900 TL
Anzer Balı, barındırdığı endemik çiçek özleri ile dünyada bilinen en özel ve şifalı ballardan birisi olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 3 bin kovanda üretilmesine rağmen geçmişte kimi yıllar sadece birkaç kilo üretilebildiği olmuştu. Normalde bir kovanda 20-40 kilogram arasında bal üretilebilirken, Anzer’de ise bir kovanda azami olarak ortalama yarım kilo bal elde edilebiliyor. Bu durum da balın fiyatının bir hayli yüksek olmasına neden oluyor.
Anzer Ballıköy Kooperatifi Başkanı Osman Civelek bu yıl 1 kilo Anzer Balı’nın 900 TL’den satılacağını hatırlatarak “Bu yıl 1 kiloluk şişeleri 900 TL’den, yarım kiloluk şişeleri 470 TL’den 250 gramlık şişeleri ise 250 TL’den satacağız. Polen fiyatımız ise 100 gram 130 TL, 200 gram ise 240 TL, 400 gramı ise 470 TL’ye satışa sunulacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.