Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antmen: "Basın Özgürlüğü Halk İçin Var"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada verilen mahkumiyet kararına tepki göstererek, "Esasen bu suçun unsurları oluşmamıştır" dedi.Antmen, yazılı açıklamasında, demokrasinin...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada verilen mahkumiyet kararına tepki göstererek, "Esasen bu suçun unsurları oluşmamıştır" dedi.
Antmen, yazılı açıklamasında, demokrasinin olmazsa olmazlarının başında bağımsız yargı, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün geldiğini anımsattı. Basın özgürlüğünün sadece gazetecilere tanınan bir ayrıcalık olmadığını vurgulayan Antmen, “Esasında bireyin bilgi edinme, haber alma hakkı gibi çoğulcu demokrasinin temelini oluşturan unsurları da kapsar” dedi.
Bu bağlamda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, devletin gizli kalması gereken belgelerinin açıklanması nedeniyle verdiği mahkumiyet kararını, hukuka uygun bulmadıklarını açıklayan Antmen, “Esasen bu suçun unsurları oluşmamıştır. Bağımsız yargı tarafından verilen her karara saygılıyız ama Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada verilen kararlarda yanlışlık olduğunu ve yine hukuk içerisinde kalınarak düzeltilmesi gerektiğini açıkça ifade ediyoruz. Bu davada müdafiliklerini de ifa etmiş bir avukat bir baro başkanı olarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün gazetecilik mesleğinin kendilerine yüklediği yurttaşın bilgi edinme, haber alma hakkına dair görevlerini yerine getirdiklerini ve bu haberin daha önce de çeşitli basın organları tarafından haber yaparak, kamuoyu ile paylaşıldığı aşikardır. Verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay’da bozulacağına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
DÜNDAR’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI
Ayrıca Can Dündar’a yapılan silahlı saldırıyı da kınayan Alpay Antmen, bu saldırının, bir kez daha farklılıklara, muhalif olanlara, yaşam hakkına, düşünce özgürlüğüne, demokrasiye yapılan saldırı olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.