Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’yı Hortum Vurdu

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde hortum çıktı. Vatandaşları biber hasadı yaparken yakalayan hortum, bir serayı yerle bir ederken, bazı çiftçiler kırılan cam parçaları sebebiyle hafif yaralandı.Kumluca ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’yı Hortum Vurdu
Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde hortum çıktı. Vatandaşları biber hasadı yaparken yakalayan hortum, bir serayı yerle bir ederken, bazı çiftçiler kırılan cam parçaları sebebiyle hafif yaralandı.
Kumluca ilçesinde bu sabah saat 08.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmur ve fırtına, hortuma dönüştü. Hortum, vatandaşları seralarında ürün hasadı yaptığı sırada yakalarken, ölen ya da yaralanan olmadı. Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe ve Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, hortumun hemen ardından ekiplerle birlikte Mavikent’e geldi.
Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, hortumdan zarar görenlerin yanlarında olduklarını belirterek, zararların giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi. Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise, "Hortum plastik ve cam seralara zarar verdi. Ne kadar alanda kaç çiftçi kaç sera zarar gördü yapılacak çalışmalar sonucunda belirlenecek" dedi.
Üretici Hasan Karabaş, hortumun sabah serada biber topladıkları sırada çıktığını, duydukları sesle irkildiklerini anlattı. Ön taraftaki cam seradan camların fırladığını söyleyen Karabaş, canlarını kurtardıklarına şükrettiklerini dile getirdi. Cam kırıklarından yaralanan vatandaşlar ise Mavikent Sağlık Ocağında tedavi edildi.
Öte yandan, enerji nakil hatlarının kopması sonucu hortum gören alana elektrik verilemiyor. AKEDAŞ ekipleri elektrik verilebilmesi için çalışma yapıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.