Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalılar şehitlerini unutmadı

Antalya’da Ramazan Bayramı arifesinde şehit yakınları şehitlerini yalnız bırakmadı.Ramazan Bayramı arifesinde Antalyalı şehitler unutulmadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı içinde bulunan Şehitlik Anıtı, vatan için...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Ramazan Bayramı arifesinde şehit yakınları şehitlerini yalnız bırakmadı.
Ramazan Bayramı arifesinde Antalyalı şehitler unutulmadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı içinde bulunan Şehitlik Anıtı, vatan için can verip şehit düşenlerin yakınları ile doldu. Mezarlık girişinde ziyaret için gelenlere çiçek ve karanfil de dağıtıldı. Bazı şehit yakınları sabah erken saatlerde gelerek şehitlerinin başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Şehit yakınlarının duygu dolu anlar yaşadıkları görüldü.
Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya da şehitleri unutmadı. Kaya, şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara tek tek karanfil bıraktı.
2002 yılında şehit düşen Cengiz Toytunç’un mezarını ziyaret eden yakını Fethiye Toprak, "Bugün şehidimizi ziyarete geldik. Ben dayısının eşiyim. Görümcemin bir tek oğlu. İsrail’de vuruldu. 14 yıl önce şehit oldu. Kafasına 30’dan fazla kurşun sıktıkları söyleniyor. Bu kadar mı insafsızlık olur. Barışa giden birine bu yapılır mı? Şehitlik derecesi çok güzel onun için ne mutlu ama geride kalanlara çok zor oluyor" dedi.
"Acımız her sene katlanarak devam ediyor"
1994 yılında şehit düşen Gültekin Kubilay Atik’in ağabeyi de anıtın başında dua edenler arasındaydı. Ağabey Göksel Atik, "1994 yılında Ağrı Doğubeyazıt’ta şehit oldu. 20 yıldan fazla oldu. Acımız her sene katlanarak devam ediyor. Özlemimiz devam ediyor. Vatan sağ olsun diyoruz ama acımız her zaman devam edecek. Acımız ilk günkü gibi hiç hafiflemedi. Acımız günden güne artıyor. Bizim için çok değerliydi. Bütün şehitlerimiz bizim için çok değerli. Ülkemizin de bütünlüğü bizim için de çok değerli. Daha önce çatışmaya girmesine rağmen şehit düşmemişti ama son çatışmada şehit düştü" dedi.
Şehit yakını olmadığı halde Şehitlik Anıtı’ndaydı
Şehitlikte yakını bulunmayan Kazım Dayan da eşi ve bir çocuğuyla dua etti. Her zaman şehitleri ziyarete geldiğini belirten Dayan, "Bayramda, özel günlerde şehitlerimizi ziyaretlerde bulunurum. Sonuçta vatan hepimizin vatanı, şehitler hepimizin şehidi. İsim seçmek, memleket seçmek, bizim buradan değil, bizim şehirli değilmiş demek çok saçma ve mantıksız. Vatan hepimizin vatanı gerisi boş. Hiç şehit yakınım yok. Ne ailemden, ne sülalemden ne de yakınlarımdan hiç şehit yok. Buna rağmen gelirim şehitlerimize dua ederim" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.