Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı yaşlılar dünya dans şampiyonu oldu

Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evlerinde dans eğitimi alan ’kıdemli’ Muratpaşa sakinleri, Belek’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’na damga vurdu. Senior 4 kategorisinde, dünyada rakipsiz olan dansçılar, tango, vals, foxtrot, quick step’te...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evlerinde dans eğitimi alan ’kıdemli’ Muratpaşa sakinleri, Belek’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’na damga vurdu. Senior 4 kategorisinde, dünyada rakipsiz olan dansçılar, tango, vals, foxtrot, quick step’te sergiledikleri performansla Dünya Şampiyonu oldu.
En gençleri 56 en yaşlıları ise 70 yaşında olan Tuncel Yiğit, Güner İlhan, Abdullah Tulu, Esma Pınar, Emel Özgür, Süleyman Tanrıöver, İsa Vuran, Sabriye Kaya, Necdet Akbaş, Mine Kırış, Erşan Hıdırlıoğlu ve Nurhayat Şahin şampiyonaya damga vurdu.
Dans eğitmeni Şima Elif Umdu’nun Yaşlı Evlerinde geçen yıl vermeye başladığı derslerle giren ve “Yapabilir miyiz?” sorularıyla başlayan dersler ilerledikçe hedeflerini büyüten 12 Yaşlı Evi üyesi, dansa tutkuyla sarılırken hedefleri ne ulaştı. 14 Ekim’de Belek’te Gloria Sports Arena’da başlayan ve 3 gün devam edecek WDSF Senior II Standart Dünya Şampiyonası’na katılma kararı alan kıdemli Muratpaşalılar, haftada 3 gün Fener Yaşlı Evi’nde tango, vals, foxtrot, quick step danslarını çalıştı.
Antalya ilk defa temsil edildi
Dans antrenmanlarıyla geçen yaz aylarının ardından 6 çift, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş’ın da katıldığı seremoniyle başlayan Dünya Şampiyonası’nın ilk gününde piste çıktı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın yalnız bırakmadığı dansçılardan 63 yaşındaki İsa Vuran ve 62 yaşındaki Sabriye Kaya, 56 yaşındaki Erşan Hıdıroğlu, 59 yaşındaki Nurhayat Şahin, 67 yaşındaki Necdet Akbaş ve 59 yaşındaki Mine Kırış, Senior 3 kategorisinde Alman rakipleriyle yarıştı. Bu kategoride Antalya’nın ilk defa temsil edildiği karşılaşmadan çiftler madalyayla döndü.
Dünyada rakipleri yok
Senior 4 kategorisinde ise pistte 70 yaşındaki Tuncel Yiğit, 64 yaşındaki Güner İlhan, 63 yaşındaki Abdullah Tulu, 66 yaşındaki Esma Pınar, 66 yaşındaki Süleyman Tanrıöver ve 63 yaşındaki Emel Özgür çiftleri boy gösterdi. Dünyada rakipsiz olan Muratpaşa’nın dansçıları, sırasıyla tango, vals, foxtrot, quick step danslarında hünerlerini sergiledi.
Soluksuz bir performans sunan dansçılar arasında hakem heyetinin yaptığı değerlendirme sonucunda Yiğit ve İlhan çifti 285 puanla Dünya Şampiyonu oldu. Tulu ve Pınar çifti topladıkları 256 puanla Dünya 2’ncisi olurken 228 puan alan Tanrıöver ve Özgür çifti Dünya 3’üncüsü oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından derece kürsüsüne çıkan şampiyonlara madalyalarını ve kupalarını Belediye Başkanı Ümit Uysal takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.