Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı yaşlılar, Dünya Dans Şampiyonasına hazırlanıyor

16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dans Şampiyonası’na katılacak. 50 ve üstü yaş gruplarında Antalya’nın ilk defa temsil edileceği yarışma için 6 çift haftada 3 gün Fener Yaşlı Evi’nde tango, vals, foxtrot, quick step danslarını çalışıyor."Ötekisiz...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dans Şampiyonası’na katılacak. 50 ve üstü yaş gruplarında Antalya’nın ilk defa temsil edileceği yarışma için 6 çift haftada 3 gün Fener Yaşlı Evi’nde tango, vals, foxtrot, quick step danslarını çalışıyor.
"Ötekisiz bir Muratpaşa" için herkese koşulsuz hizmet üreten Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evleri’nde Ekim ayında düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonası’nın telaşı var. 50 ve üstü yaş gruplarda Antalya’nın ilk defa temsil edileceği yarışma için 6 çift, haftada 3 gün Fener Yaşlı Evi’nde tango, vals, foxtrot, quick step danslarını çalışıyor.
Dans her yaşta
Dans eğitmeni Şima Elif Umdu, Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Yaşlı Evleri’nde dans eğitimlerinin geçen yıl başladığını söyledi. Muratpaşa’nın ‘kıdemli’ sakinlerinin dans kurslarına tedirgin, "Yapabilecek miyiz, becerebilecek miyiz?" gibi sorularla başladığını anlatan Umdu, "Birkaç dersin ardından dansın bireye verdiği o özgüven duygusu canlandı ve her yaşta dans edilebileceği gerçeği Muratpaşa Belediyemizin Yaşlı Evi’nde de ortaya çıktı" diye konuştu.
Takım olarak iddialılar
Kursa gösterilen yoğun ilgi ve eğitimler sırasında kıdemli Muratpaşa sakinlerinin gösterdiği özen ve ciddiyet sonucunda bu yıl takım halinde ‘WDSF Senior II Standard Dünya Şampiyonası’na katılma kararı aldıklarını belirten Umdu, 6 çiftle yarışmada yer alacaklarını söyledi. 14-16 Ekim tarihleri arasında Belek’te Gloria Sports Arena’da düzenlenecek şampiyonada 35’ten başlayarak 65 yaş ve üstü olmak üzere 4 farklı yaş grubunun bulunacağını kaydeden Umdu, "Biz 50 yaş ve üstü gruplarda takım olarak yer alacağız. Bu Antalya için bir ilk olacak. Şu bir gerçek işin içine yarışma girince burada herkes sonuna kadar dans etmek istiyor" dedi.
"Seviyorum bu evleri"
Şampiyonada podyuma çıkması beklenen 63 yaşındaki Emel Özgür, Yaşlı Evi’ndeki dans kursları sayesinde içlerinde saklı kalmış bir yeteneğin ortaya çıktığını söyledi. Özgür, "Yarışma bizim için çok özel. Haftanın 3 günü çalışıyoruz. Burada enerji var, sinerji var. Yaşlıya sevgi, saygı ve hürmet dışında onun gizli kalmış yeteneklerini burada ortaya çıkarmanın rahatlığı huzuru var. Birliktelik ve paylaşım var" diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi’nin kendilerine sağladığı imkanlara çok özenen arkadaşları olduğunu anlatan Özgür, "Böyle bir yaşta böyle bir hizmeti aldığımız için mutluyuz. Hem yaşlı hem ağırbaşlı değiliz. Ben mutluyum. Seviyorum bu evleri" ifadelerini kaydetti.
Felç geçirmişti şimdi dans ediyor
Muratpaşa Belediyesi’nin 10 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle konuşma zorluğu yaşayan Yaşlı Evi’nin bir diğer üyesi 71 yaşındaki Ayhan Yağcıoğlu, şimdi kendi yaş kategorisinde yarışmanın en iddialı isimlerinden biri haline geldi. Yağcıoğlu, Muratpaşa Belediyesi’ne yaşlılara sağladığı olanaklar dolayısıyla teşekkür ederek çalışmaları olumlu bulduğunu söyledi.
"Çok çok iyi hissediyoruz"
59 yaşındaki Mine Kırış ise 14-16 Ekim’de düzenlenecek dans yarışmasına büyük bir ciddiyetle hazırlanıyor. Haftanın 3 günü yapılan çalışmaları atlamayan Kırış, "Bu tür etkinlikleri çok seviyorum. Dansa hayatımda ilk defa katılıyorum. Buradaki arkadaşlık ortamı çok güzel, birbirimiz çok seviyoruz. Murutpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla kendimizi çok çok iyi hissediyoruz" diye konuştu.
"Gençleşmiş çıkıyoruz"
İsa Vuran da Yaşlı Evi’ndeki dans günlerine saatinden önce gelip yerini alanlar arasında. 63 yaşındaki Vuran, "Sevinçle, koşarak geliyorum. Buradan çıkınca kendimizi dinç, neşeli ve hatta gençleşmiş hissediyoruz. Başkanımız Sayın Ümit Uysal’a çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.