Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı gençlerden Afrin’e destek mesajı

Antalya’da bir çok sivil toplum kuruluşunun gençlik kollarındaki üyeler ile üniversiteli öğrenciler, Suriye Afrin operasyonunda görev yapan Türk askerine destek amacıyla cuma namazı sonrasında biraraya geldi.Akdeniz Üniversite Cami önünde...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalyalı gençlerden Afrin’e destek mesajı

Antalya’da bir çok sivil toplum kuruluşunun gençlik kollarındaki üyeler ile üniversiteli öğrenciler, Suriye Afrin operasyonunda görev yapan Türk askerine destek amacıyla cuma namazı sonrasında biraraya geldi.

Akdeniz Üniversite Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 100 kişiye yakın grup, Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Operasyonu’na katılan Mehmetçik’e destek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen destek etkinliğine birçok sivil toplum kuruluşunun gençlik kolları temsilcileri ile üniversite öğrencileri destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Antalya İl Başkan Yardımcısı Furkan Beyazıt, Afrin operasyonunu amacının yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKKYPG yönetimini bertaraf etmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamın ardından elde edindiği tecrübesini Afrin bölgesine aktardığını ifade eden Beyazıt , bölgedeki yerel halkın harekata destek verdiğine dikkat çekti.

Afrin harekatının aleyhine düşüncede bulunanlara tepki gösteren Beyzıt, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Afrin’de işimizin olmadığını düşünenler, Batı’nın tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki; eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken batının onayını değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin’de YPG/PYD gibi türevlerinin alfabede harf bırakmadığı terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun Zeytin Dalı operasyonundan sağ salim dönmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için de değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrin’de hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Afrin’de barışı, huzuru ve adaleti tesis etmek için hain güruha karşı kanının son damlasına kadar savaşan askerlerimize, hain terör örgütüne karşı verdikleri birlik ve beraberlik mücadelesinde muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın belirttiği üzere biz, vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimize bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Arakan’daki, Irak’taki, Balkanlar’daki, Kafkaslar’daki, Kuzey Afrika’daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Afrin’de zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız."

Açıklamanın ardından şehitler için dualar eden grup, sloganlar atarak dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.