Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı Aktivist, ’Tarafımız Belli Olsun’ Deyip TEK Kişilik Eylem Yaptı

Antalya’da kentin en işlek kavşaklarından biri olan Mevlana Kavşağı, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ eylemine sahne oldu.Daha önce de mübarek ayların isimlerinin önlerine ve arkalarına takılan lakap ve yakıştırmalar sebebiyle aşağılandığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da kentin en işlek kavşaklarından biri olan Mevlana Kavşağı, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ eylemine sahne oldu.
Daha önce de mübarek ayların isimlerinin önlerine ve arkalarına takılan lakap ve yakıştırmalar sebebiyle aşağılandığı ve insanların çocuklarına özellikle Şaban ismini koyamadıkları gerekçesiyle "İnek Şaban" tiplemesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan 51 yaşındaki Orhan Erezkaya, yine ilginç bir eyleme imza attı. Erezkaya, Birleşmiş Milletlerin daimi beş üyelerinden ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın dünyada yaşananlara kayıtsız kaldığını ve her istediklerini yaptırdıkları gerekçesiyle, tek başına 5 Mayıs’ta saat 17.05’te 5 dakika süren ‘Dünya 5’ten büyüktür’ eylemi gerçekleştirdi. Kentin en işlek kavşaklarından Mevlana’ya gelen Erazkaya, 5 ülkenin bayrak ve isimleri ve ilk sırada dünya haritasının üzerinde Türkiye’nin bayrağının yer aldığı dövizi trafikteki sürücülere gösterdi. Erezkaya’ya sürücüler klaksonlarla destek verdi.
Erezkaya, amacının sadece tarafını belli etmek olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün kendini ateşe atıyor. Ben de bir vatandaş olarak tarafımı belli etmek istedim. Mevlana Kavşağını seçtim, ismi çok değerli. Mevlana, barıştan, sevgiden, kardeşlikten yana mesaj vermiş. Tek kişilik eylem yaptım” dedi.
CUMHURBAŞKANI’NA DESTEK
Erezkaya şöyle konuştu: “Amerika, Çin, İngiltere, Fransa, Rusya... Birleşmiş Milletlere kayıtlı 198 ülke var. Ama bu daimi 5 ülkenin hep istedikleri oluyor. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu savunan bir Cumhurbaşkanımız var. Ben de dünyanın üzerine birinci sıraya Türkiye’yi koydum. Son sırada ise Rusya yer alıyor. Dünyanın 5’ten büyük olduğuna dikkat çekmek istedim. Cumhurbaşkanımız tek başına tüm emperyalist ülkelere tek başına savaş açtı. Ben de ona destek olmak istedim.”
Erezkaya, yardım amacıyla sivil insanları öldüren ve silahsızlanmayı arttırdığı için Rusya’nın son sırada kaldığını aktardı.
5 dakika süren eylemde ’dünya 5’ten büyüktür’ sloganı atan Erezkaya, daha sonra kavşaktan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.