Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’dan Moskova’ya kardeş okul

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde eğitim veren özel bir okul ile Moskova 1770 Okulu, Kardeş Okul Anlaşması imzaladı.Uğur Okulları Konyaaltı Kampüsü ile Moskova 1770 Numaralı Okul arasında Kardeş Okul Anlaşması imzalandı. Konyaaltı Kampüsü...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde eğitim veren özel bir okul ile Moskova 1770 Okulu, Kardeş Okul Anlaşması imzaladı.
Uğur Okulları Konyaaltı Kampüsü ile Moskova 1770 Numaralı Okul arasında Kardeş Okul Anlaşması imzalandı. Konyaaltı Kampüsü Müdürü Şakir Uluçay ile ’Moskova 1770’ Okul Müdürü Mihail Goremykin’in karşılıklı imzaladığı kardeş okul anlaşması ile iki şehri birbirine daha da yakınlaştırmak ve iki okul arasında eğitim akışının yaşanmasını sağlamak hedefleniyor.
Öğrencilerin ezberden uzak, analitik düşünmelerini hedefleyen ErkenStem eğitim yaklaşımı ve sınavlara hazırlık merkezleri ile Antalya’da fark atan başarı hedeflediklerini belirten Şakir Uluçay, özellikle Rusça’yı ikinci yabancı dil olarak ders müfredatlarına eklediklerini söyledi. Uluçay, "Okulumuzun olduğu bölgede yaşayan veli ve öğrencilerimize değer katmak ve talebi karşılamak adına Rusça ikinci yabancı dil olarak ders müfredatımıza eklenmiştir. Rusçanın yabancı dil olarak okulumuzda okutulması velilerimiz tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Fikirler yeni fikirleri besledi ve okulumuzda Rusça kütüphane açılması yönünde aldığımız aksiyonlar bizi Moskova No:1770 Okulu ile bir araya getirdi" dedi.
Uğurlu öğrenciler Rusya’ya gidiyor
Anlaşma kapsamında Moskova’daki okul ile karşılıklı kültürel geziler yapılması, öğrenci değişim programlarının uygulanması, kitap, dergi ve benzeri eğitim materyallerinin değişiminin yapılması planlanıyor. Mayıs ayında ise Rusça seçmeli dersini alan öğrencilerden 20 kişilik bir grup, dört öğretmen eşliğinde kardeş okula ziyaret ederek bir hafta boyunca hem gezecek hem de ders içeriklerini inceleme fırsatı bulabilecek. Ardından Rus öğrenciler kampüse gelerek Türk kültürünü ve eğitimini yakından tanıma şansını yakalayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.