Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da yüksek sıcaklıkta demokrasi nöbeti

Antalya’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, yüksek sıcak havaya ve neme rağmen alanı tıklım tıklım doldurdu.Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Antalya’da da vatandaşlar...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, yüksek sıcak havaya ve neme rağmen alanı tıklım tıklım doldurdu.
Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Antalya’da da vatandaşlar demokrasiye ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak için 26 gündür Cumhuriyet Meydanında beklemeye devam ediyor. Antalya’da gece saatlerinde etkili olan 30 derece sıcaklığa ve yüzde 90’a varan nem oranına aldırış etmeyen binlerce Antalyalı, meydanda ellerinde Türkiye bayrağı ile demokrasiye sahip çıkıyor. Bir çok vatandaş yanında gelirken çocuklarını ve ailesini de getiriyor. Bazı vatandaşlar sabaha yakın evlerine giderken bazıları ise gece geç saatlerine kadar alanda kalmaya devam ediyor.
Protokol vatandaşları yalnız bırakmadı
Diğer taraftan vatandaşlara ilk günden bu yana Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Belediye Meclis üyeleri ve çeşitli STK’ların temsilcileri de desteklerini esirgemiyor. Alanda su içmek isteyen vatandaşlar için ise her gün binlerce ücretsiz su dağıtılıyor. Kepez Belediyesi ise alanda vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtıyor. Vatandaşlar bir yandan nöbet beklerken bir yandan da alanda kurulan dev canlı yayın ekranından Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son gelişmeleri an ve an takip ediyor.
Vatandaşlar ellerinde bulunan bayrakları ise hiç yere indirmeden nöbet boyunca çalan şarkılar eşliğinde dalgalandırıyor. Bayrağı olmayan vatandaşlara ise ücretsiz bayrak dağıtılıyor. Küçük minikler ise olan bitenden haberdar olmadan anne ve babalarının yanında alanda beklemeye devam ediyor. Diğer taraftan alan ve çevresinde alınan güvenlik önlemi alındığı görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.