Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da Türkmenlerden Tazehurmatu Tepkisi

Antalya Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyeleri, terör örgütü IŞID’in Türkmen kasabası Tazehurmatu’da kimyasal madde kullanmasını protesto etti.Kazım Özalp Caddesi (Kapalı Yol) havuz başında toplanan Türkmen Birlik ve Kardeşlik...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyeleri, terör örgütü IŞID’in Türkmen kasabası Tazehurmatu’da kimyasal madde kullanmasını protesto etti.
Kazım Özalp Caddesi (Kapalı Yol) havuz başında toplanan Türkmen Birlik ve Kardeşlik Derneği üyesi yaklaşık 100 kişi IŞID’in Türkmen kasabası Tazehurmatu’da kimyasal madde kullanmasını protesto etti. Ellerinde Türkmen bayrakları ile terör örgütü IŞID ve PKK aleyhine slogan atan gruba, Antalya Ülkü Ocakları üyesi bir grup genç de destek verdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Antalya İl Başkanı Adnan Kerküklü, dünyanın Irak Türkmenlerinin sorunlarına duyarsız kaldığını savundu.
Bölgede bir takım grupların federasyon ilan ettiğini aktaran Kerküklü, "Türkmenlerin öz yurdunda kayıtsız kalması kabul edilemez. Dünya ve koalisyon güçleri bu durumu çözemezse, Türkmen halkı geçmişine bağlı kalarak, bağımsızlığını, federatif yapısını ilan etme durumunda kalacaktır. Bu haykırış her durumda yüksek sesle duyurulacaktır. Her Türkmen bir neferdir, bugün verilecek emekler geleceğin Türkmen çocuklarına armağanımız olacaktır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.