Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da “Türkiye-Ukrayna Turizm Zirvesi”

Ukrayna Turizm Zirvesi” düzenlendi.Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde düzenlenen zirveye Ukrayna’dan gazeteciler, turizm kuruluşları, sivil toplum temsilcileri katıldı.Zirvenin açılış konuşmasını yapan Serik Belediye Başkanı Ramazan...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna Turizm Zirvesi” düzenlendi.
Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde düzenlenen zirveye Ukrayna’dan gazeteciler, turizm kuruluşları, sivil toplum temsilcileri katıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını yapan Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, dünyaya açılmak istediklerini ifade ederek, “Biz komşusu aç yatarken tok yatan değiliz. Ukrayna’da olaylar savaşlar olurken en az olan kadar biz de üzülüyoruz. Onun için biz bölgemizde komşularımıza çevremizde huzur istiyoruz barış istiyoruz istikrar istiyoruz. Bunlar gerçekleştiği zaman sadece Antalya değil Türkiye bütün bölge kazanır. Bu zirvenin ülkenin arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye ile Ukrayna arasında hiçbir sorun olmadı. Bundan sonra da inşallah olmaz. Biz misafirlerimize en iyi şekilde ağırlayacak bir kültür dokusuna sahibiz. Misafirlerimize ayrım yapmıyoruz. Bu yabancı şu Alman şu Ukraynalı diye ayrım yapmıyoruz. Biz bu insanlardan faydalanıyorsak aynı şekilde misafirlerimiz de bu imkanlardan faydalanma hakkına sahipler. Almanya’ya zaman zaman sınırlarında gümrüklerde Avrupa’ya giderken çok üzülüyoruz. Bunu yaşadık. Hep ikinci sınıf gördüler. Hiçbir zaman Avrupa’da birinci sınıf görmediler. İşte bizde Ukraynalı dostlarımızla bu düşünceyi kırıp birlikten yana kardeşlikten yana olacağız” dedi.
Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Burada konuşma yaparken tatsız bir eylem yaşadık. Terör Uluslararası bir sorun ama bizim ülkemiz maalesef bunu daha farklı bir boyuta yaşıyor. Anadolu’da eski çiftlik olmadığı dönemlerde bir gelenek vardı. Tavuk yerinden fazla uzaklaşmasını istemedikleri tavukların ayaklarına kelik bağlanırdı. Türkiye’ye terör olaylarıyla ayağına kelik takma vasıtasıyla bıraktıkları yerde dursun muamelesi yapılmak isteniyor ama Türkiye bunlara pabuç bırakacak bir ülke değildir. Bizim ülkemiz kendisine getirilen her türlü engellere rağmen uluslararası yarışı layıkıyla yapmaya kararlıdır azimlidir. Antalya turizm cenneti. Güneş Deniz Kum hava güzelliği klasik olarak bunları sunuyor ama onun ötesinde Antalya’nın binlerce yıllık kültürü ve doğa güzelliklerini de sunuyor. Ukrayna’daki Savaş da mağdur olanların yakınlarında misafir ediyoruz. Antalya’dan memnun ayrılıyorlar. Çünkü turist olarak sunduğu hizmetler ortada. Hizmeti en iyi şekilde vermenin amacı içerisindeyiz. Başka ülkelerle kıyaslandığında ülkemizin tercih edilecek bir ülke olduğunun farkındayız. İnsanlarımız sıcakkanlıdır gelenleri Tanrı Misafiri olarak kabul ederler. Sizler kendi gözlerinizle Antalya’nın özelliklerini neler sunduğunu gözlemleyerek anlatacaksınız. İnşallah ilişkilerimiz gelişerek devam edecek.”
Dost ülke Ukrayna ile ilişkilere önem verdiklerini belirten TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Erbay Kücet de, “Karadeniz komşumuz dost ülke yani bizler sizler hepinize teşekkür ediyorum. Dost ülke Ukrayna ile ilişkilerimize büyük önem arz ediyoruz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse iki ülke arasındaki Parlamenterler arasındaki ilişkiler temaslar ile ziyaretleri en üst düzeyde devam ettiğinde işaretli şahidiz. Dışişleri Bakanımız da bu bölgenin insanıdır. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da bir Antalya’da Serik için ve ülke için bir avantajdır. Sizler nasıl Türkiye yakından takip ediyorsanız bizde Ukrayna’yı takip ediyoruz. Ukrayna’nın tüm çabalarını izliyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Türkiye’den kamuoyuna gözlemlerinizi en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum. Parlamento olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz Forumun verimli olmasını ve ülkemizden memnun ayrılmanızı diliyorum” diye konuştu.
Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy ise Türklere karşı büyük sevgi beslediğini ifade ederek, “Tabi ki terör turizmine büyük zarar veriyor baltalıyor. İlişkilerimiz gerçekten iyi bir şekilde ivme kazanmıştır. Ukrayna’dan Türkiye’ye 1 milyon kişi ziyaret etti. Bundan sonra bu ivme kazanmaya devam edecektir Türk meslektaşlarımız gerçekten çok büyük emekler verdi. Ukraynalıların kalbinde de bu sevgi dolu çalışmalar mutlaka karşılığını bulacaktır. Turistler Türkiye’ye hayran kalıyor. Tarih ve kültür olarak çok zengin bir ülke Türkiye. Bütün şehirler yöresel mutfaklar tarihi yerler bizim turistler tarafından daha tam keşfedilmedi. Ülkemiz bunları tanıdıkça daha büyüyecek ve gelişecektir. Sizler çok şanslısınız çünkü insanlar burada 9 ay tatil yapabilir. Türkiye’den çok şey öğreniyoruz. Bunlar çok önemli faaliyet alanları sizin bize destek verdiğinizin de farkındayız. Bunu bilmenizi istiyoruz. Bu gelişmeler çok önemli Dostluk söz konusuysa. Ukrayna’dan 1 milyon turist geldi. Umarım bu seneye daha da artar. İnşallah ticaretimizde ekonomimizde daha iyi devam eder. Benim kalbimde de Türkiye’ye Türklere karşı büyük sevgi var aşk var. Benim çocuklarım da aynı böyle. Bu sevginin hepimizin kalbinde olması lazım ki daha sonraki nesilde su sevgiyle bu İşlere devam etsin. Türkiye gerçekten hep turistlere kucak açmıştır. Biz de kucak açan bu ülkeye aynı şekilde sevgi ile yaklaşmamız lazım” dedi.
Zirve Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi, Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda yapılıyor. 4 gün sürecek Türkiye Ukrayna Turizm Zirvesi nde heyet yarın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i, Antalya Gazeteciler Cemiyetini, tarihi yerleri ziyaret edecek. Toplantıya AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.