Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da mahsur kalan ördek seferberliği

Antalya’da yağmur suyu drenaj kanalında mahsur kalan 10 ördek ile 8 kaz, Antalya Candost Derneği tarafından kurtarıldı.Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj kanalında 10 ördek ve 8 kazın mahsur kaldığını öğrenen...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da mahsur kalan ördek seferberliği

Antalya’da yağmur suyu drenaj kanalında mahsur kalan 10 ördek ile 8 kaz, Antalya Candost Derneği tarafından kurtarıldı.

Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj kanalında 10 ördek ve 8 kazın mahsur kaldığını öğrenen Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, hayvanları kurtarmak için çalışma başlattı. Dernek üyesi hayvanseverlerle bataklık içindeki ördek ve kazları güçlükle kurtaran Yanık, çamur içindeki hayvanların temizliğini yaptı. Taşıma kutularına alınan ördek ve kazlar, Yanık tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim edildi.

Her türlü hayvanın yanında olduklarını belirten Yanık, zor durumda olan ördek ve kazları ölüme terk etmenin insafsızlık olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar pek çok hayvanı kurtardıklarını dile getiren Yanık, "Ördek ve kazların yaşadığı kanalda su kalmayınca hayvanlar açlıkla karşı karşıya kalmış. Mahallelinin verdiği ekmek ve yemek artıkları ile hayatta kalabilmişler. Hayvanseverler bizi aradı ve hemen harekete geçtik. Kendi imkanlarımızla 5 saatlik bir çalışmayla ördek ve kazları kanaldan çıkarmayı başardık" dedi.

Ördek ve kazların hepsinin sağlıklı olduğunu dile getiren Yanık, taşıma kutularına aldıkları hayvanları Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim ettiklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.