Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin bir adasının olduğunu belirterek, Antalya’nın turizm etkinliklerine Kıbrıs’ı da dahil etmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin bir adasının olduğunu belirterek, Antalya’nın turizm etkinliklerine Kıbrıs’ı da dahil etmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın, Antalya’da, ‘Kuzey Kıbrıs Çok Yakında’ sloganıyla düzenlediği ‘KKTC Tanıtım Günleri’nin açılışı bir oteldeki resepsiyonla başladı. KKTC’nin turizm, emlak ve yükseköğrenim olanaklarının tanıtıldığı resepsiyonda konuşan Bakan Ataoğlu, anavatanın her ilinde turizm etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, bugün Antalya’da olduklarını kaydetti.

"Etkinliklerde Kıbrıs’ta yer alsın"

Antalya’ya amaçlarının KKTC’yi tanıtmak olmadığının altını çizen Bakan Ataoğlu, “Antalya’da Kıbrıs çok iyi biliniyor. Turizm cenneti Antalya’da bütün paydaşlarla yapacağımız görüşmelerde unutulmamasını istediğimiz bir olay vardır. KKTC’de de size ait olan bir adanız var. Turizm etkinlikler içinde KKTC’deki adayı da düşünerek birkaç günlük ziyaret gerçekleştirilirse bizler memnuniyet duyarız.” diye konuştu.

"Turizmi öğrenmeye geldik"

Antalya’ya turizmi öğretmeye gelmediklerinin altını çizen Bakan Fikri Ataoğlu “Biz turizmi öğrenmeye geldik. Ve turizmi sizlerle paylaşmaya geldik. Sizlerin yapacağınız etkinliklerden KKTC’nin de katkı sağlanmasına geldik. Bu iki günlük sürede sizlerin de bize sunacağı görüşleriniz olacaktır. Karşılıklı görüşmelerden birlikte büyüyeceğiz. Alışveriş merkezindeki tanıtıma tüm Antalyalıları davet ediyorum” dedi.

"Canımızı vermeye hazırız"

KKTC’nin çok uzun yıllardan beri bugünlere gelmesine vesile olan gazilere teşekkür eden Bakan Ataoğlu, “Biz bugünlere gelmişsek, bugünleri kutluyorsak bu gazilerimizin sayesinde buralardayız. Gazilerimiz sayesinde bugünleri kutluyoruz. Yanımızda olan gazilerimize teşekkür ediyoruz. KKTC’de yaşayan herkes bugünlere nasıl geldiğinin bilinci içindedir. Biz eğer o gün 1974 yılında anavatan Türkiye’den yarışırcasına ülkemize gidip, savaşmak isteyen kardeşlerimizin de olduğunu biliyoruz. Biz o gün, o canımızı sizler ve gazilerimiz sayesinde, bugüne kadar gelmişsek, eğer bugün anavatan Türkiye için yapılacak olan bir harekette o günkü, o canımızı bugün vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

Bakan Ataoğlu, Antalya’da turizm önderleriyle yapılacak görüşmelerin ardından KKTC’de herkese bir adalarının var olduğunu hatırlatmak istediklerini kaydetti.

"Kıbrıs yoluna devam edecektir"

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Kıbrıs’ın hem çok iyi bilinen hem de bazı yönleriyle anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünü kısa süre önce icra ettiklerini aktaran Ece, “Kıbrıs’ta geçmişte neler yaşandığı unutuluyor. Orada bir ada var ve orada yaşayan kardeşlerimiz var. Kıbrıs’ı sadece turizm veya çevresiyle değil, bütün tarihiyle beraber bütün insanlarımıza anlatmamız gerekiyor. Ülkemiz Kıbrıs Türklerinin hamisi olarak, Kıbrıs’ın garantör ülkesi olarak, uluslar arası görüşmelerde daima Kıbrıs’ın yanında yer aldı. Kıbrıs’ta kalıcı barışın yer alması için elinden geleni yaptı. İyi niyetli yapıcı tavrımıza rağmen arzu edilen sonuca ulaşılamadı. Bu Kıbrıs Türkünün kendi ajandasını oluşturmaya engel olmadı. Kıbrıs bundan sonra da yoluna devam edecektir. Ülkemiz ve Kıbrıs geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ikili görüşmelere geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.