Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da havalimanı ve otogarda sessiz bayram

Antalya’da otogar ve havalimanında Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanmadı. Otogar ve havalimanındaki birçok işletmede yüzde 30 iş kaybı bulunuyor.Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde havaalanları ve otobüs terminalleri...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da otogar ve havalimanında Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanmadı. Otogar ve havalimanındaki birçok işletmede yüzde 30 iş kaybı bulunuyor.
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde havaalanları ve otobüs terminalleri yoğun bir mesai harcıyor. Tatil süresinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar Cuma günü mesai bitimiyle havaalanları ve otobüs terminallerine akın etti. Turizmin başkenti Antalya’da ise durum, sanılanın aksine otobüs terminali ve havaalanında oldukça sakin geçtiği görüldü. Hafta sonu olmasına rağmen Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde peronlara yanaşan otobüslerin içinde birkaç yolcu olduğu görüldü. Otobüs firmaları her bayram ek seferler düzenlediklerini ancak bu bayram yoğunluğun düştüğünü ve sadece sıralı otobüslerini ancak doldurabildiklerini belirtti. Otobüs terminalindeki durumun benzeri Antalya Havalimanı iç hatlar gelen ve giden yolcu peronlarında da görüldü. Giden yolcu peronunda birkaç yolcu olduğu görülürken gelen yolcu kısmında ise bagaj sırasında az sayıda yolcunun olduğu gözlendi.
Öte yandan Antalya Havalimanı’nda güvenlik düzeyinin arttırıldığı görüldü. Giriş çıkışlarda araçlar durdurulup aranırken uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı girişinde uzun namlulu silahlarla özel harekat polislerinin görev alıyor.
“ÖNCELERİ BAYRAMA 10 GÜN KALA ARAÇLAR DOLARDI”
Terminal içinde bilet satış noktası bulunan bir işletme sorumlusu İskender Çevik, “Yolcu yok. Herkes uçakla ya da arabayla gidiyor. Normal sıralı araçlarımız bile boş. Kimse seyahat etmiyor. İnsanlarda panik ve korku var. Otogar görüldüğü gibi bomboş. Önceki senelerde doluluk oranları çok iyiydi. Şimdi yolcu yok. Önceden araçlarımız 10 gün önceden dolardı şimdi böyle bir durum kalmadı. Turist zaten hiç yok. Şu an bilet almak isteseler her yere bilet bulabilirler” dedi.
“GEÇEN BAYRAMA ORANLA DÜŞÜŞ VAR”
Bir başka işletme sorumlusu Muharrem Tezcan ise turizmden dolayı sektörün bir darbe yediğini belirterek “Şu anda bayram nedeniyle işlerimiz geçen seneye göre zayıf. Araçlarımızda geçen yıla göre ek seferlerimiz maalesef yok. Sıralı araçlarımızı ancak doldurduk. Sektörde genel bir düşüş var. Geçen bayrama göre yüzde 25 bir düşüş var.
Azerbaycan’dan gelen Arif Baklacı,”Yolculuk güzel geçti, tatil için Antalya’ya geldik. Burada 5-6 gün kalacağız” derken kızı Merve Baklacı ise Antalya’yı çok sevdiğini ve burada tatil yapmayı istediklerini belirtti.
Afra Nur Dönmez, “Kuzenlerim geldi onlarla birlikte Antalya’da tatil yapacağız. Bu bayram kalabalık olduk” dedi.
“NEREDEYSE TATİLİMİZİ İPTAL EDİYORDUK”
Antalya’ya havayoluyla gelen Ahmet Berber, tatillerini iptal etmenin eşiğinden döndüğünü ifade ederek ”İstanbul’dan geliyorum. Çocuklar ve eşimle birlikte 6 gün burada tatil yapacağız. İstanbul’da yaşanan patlama olayı bizi de etkiledi. Planımızı iptal etmeyi düşündük ancak son anda bir şekilde kendimizi yollara attık. İstanbul’da korkunç bir yoğunluk vardı. 3 saat bekledik. Antalya Havalimanı’nda bir sorun yaşamadık boş gibi” dedi.
Zeynep Berber ise “İstanbul’da yaşanan olay nedeniyle korktuk ama tatil planımızı etkilemedi. Antalya Havalimanı biraz daha ferah ve rahat gibi geldi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.