Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da demokrasi nöbetine sanatçılardan tam destek

Antalya’da, devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara sanatçılar, oyuncular ve yorumcular da destek verdi. Gecede Mustafa Ceceli, Bengü, Murat Dalkılıç, Alişan, Nihat Doğan, Kutsi, Berkay, Doğuş, İntizar gibi sanatçılar, vatandaşlara seslenerek...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 04:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 04:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da demokrasi nöbetine sanatçılardan tam destek
Antalya’da, devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara sanatçılar, oyuncular ve yorumcular da destek verdi. Gecede Mustafa Ceceli, Bengü, Murat Dalkılıç, Alişan, Nihat Doğan, Kutsi, Berkay, Doğuş, İntizar gibi sanatçılar, vatandaşlara seslenerek düşüncelerini paylaştılar.
Cumhuriyet Meydanı’nda 11’nci gününe girilen demokrasi nöbetine Antalyalılar ilk günkü aşkla sahip çıktı. Yüksek hava sıcaklığı nedeniyle gündüz alana gelemeyen vatandaşlar, havanın kararmasıyla birlikte ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle meydanı doldurdukları görüldü. Alana polisin güvenlik çemberinden geçerek giren demokrasi sevdalılarına, belediyeler tarafından kurulan ikram alanlarında sınırsız çay, su ve çorba ikram edildi. Mesai bitiminin ardından aileleriyle demokrasi nöbetine koşan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nı kırmızı beyaza boyadı.
Antalya tam kadro meydanda
Demokrasi nöbetinde ilk günden bu yana vatandaşları yalnız bırakmayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP İl Başkanı Semih Esen, belediye başkanları ve çeşitli STK’ların temsilcileri de yalnız bırakmadı. Vatandaşlara bugün sanatçılar, yorumcular ve sinema oyuncuları da destek verdi. Vatandaşlara destek veren sanatçılar arasında Mustafa Ceceli, Bengü, Murat Dalkılıç, Alişan, Nihat Doğan, Kutsi, Berkay, Berdan Mardini, Sefa Doğanay, Doğuş, Ahmet Selçuk İlkan, İntizar, Serkan Kaya, Berksan, Davut Güloğlu yer aldı.
İstiklal Marşı okuyarak, saygı duruşunda bulundular
Meydanda vatandaşlara önce Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hitap etti. Türel, vatandaşlara ilk günden bu yana yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Her geçen gün daha büyük bir kalabalık katıldı. Dosta düşmana bizi bölemeyeceklerini gösterdiniz. Darbe yapmak isteyenlere biz darbe yaparız dediniz” dedi. Gecede sanatçılar hep bir ağızdan sanatçı Bengü Erden’e eşlik ederek, “Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söylediler. Daha sonra ise hep beraber İstiklal Marşı okunarak, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Gecede Mustafa Yıldızdoğan ise “Türkiyem” şarkısını seslendirdi. Daha sonra sanatçılar mikrofonu ellerine alarak meydanda bekleyen vatandaşlara hitap etti. Mustafa Yıldızdoğan konuşmasında tankların karşısına elinde silahla değil bayrakla çıkan vatandaşları takti ettiğini belirtti.
“Ezanlar dinmez, bayraklar inmez”
Bengün Erden ise, Türkiye’nin birlikte çok daha güzel olduğunu ifade ederek, “Ne kadar güçlü olduğumuzu bir ke daha ispatladık. Hiçbir güç bizim vatanımızı elimizden alamaz. Bu vatanda gurur duyuyorum” dedi. Sanatçı Berkay Şahin ise, Vatan ve bayrağın tek olduğunu belirterek, “Ezanlar dinmez, bayraklar inmez” dedi. Türk milletinin ezelden beri hür yaşadığını belirten Murat Dalkılıç ise Türk milletine hiçbir çılgının zincir vuramayacağını söyledi. Doğuş Baltacı ise başkalarının bile Türkiye’ye darbe girişiminde bulunanlar kadar zarar vermediğini aktararak, ikiz babası olduğunu paylaşarak çocuklarının meydanlarda olan vatandaşlar sayesinde geleceğe daha iyi bakacağını paylaştı.
“Bu milletin kanında korkaklık yok”
Ses sanatçısı ve sinema oyuncusu Yeşim Salkım ise şöyle konuştu: “Bu ülkede dünyaya geldim ve evlatlarımı bu ülkede dünyaya getirdim. Her karışını çok seviyorum. Bir şey anladım ki bizim Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir lidere ihtiyacımız var. İnanıyorum ki din, dil, ırk, görüş ne olursa olsun tek vatan, tek devlet olmaya mecburuz.” Türk halk müziği sanatçısı İntizar Arslan ise, sanatçıların tüm kalbi ile demokrasinin yanında olduğunu belirterek, “Hain ve soysuzların bilmediği, bilip unuttuğu bir şey bu milletin kanında korkaklık yok. Kurtuluş savaşı var kazanılmış. Destanlarımız var. Bizi bölmeye çalıştılar, ama başaramadılar” dedi. Şarkıcı ve oyuncu Alişan ise Türkiye’nin 12 gecedir uyumadığını ifade ederek, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.