Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da demokrasi nöbeti devam ediyor

15 Temmuz darbe girişimine karşı Antalya’da da demokrasi nöbeti devam ediyor.Darbe girişimini protesto eden Antalyalılar, bugün de meydanlara indi. Turizm kenti Antalya’da aşırı nemle yükselen hava sıcaklığına rağmen ellerine Türk bayraklarını...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimine karşı Antalya’da da demokrasi nöbeti devam ediyor.
Darbe girişimini protesto eden Antalyalılar, bugün de meydanlara indi. Turizm kenti Antalya’da aşırı nemle yükselen hava sıcaklığına rağmen ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanını hınca hınç doldurdu. Meydanda Kuran-ı Kerim okundu, mehter takımı da marşlar seslendirdi. Nöbete, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve binlerce vatandaş katıldı. Meydanın çevresi demir bariyerlerle kapatılırken, polis alana girmek isteyenlerin üzerini aradı. Antalya emniyeti yaklaşık 500 polis ile bölgede huzur ortamını sağladı.
Validen teşekkür
Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel vatandaşlarla birlikte Türk bayrağı sallayıp, protestoya eşlik etti. Vali Karaloğlu, tüm Türkiye’de meydanları dolduran milletle onur duyduklarını belirterek, “Artık hainlerde, alçaklarda, bu milletin seçtiklerini o hainlere vermeyeceğini bilmesi gerekir. Bunu Türkiye gösterdi. Bunu gösterdi Antalya. Hepinize bu nöbete katıldığınız için teşekkür ederim” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz’un demokrasi bayramı olarak hatırlanacağını dile getirerek, anlamlı nöbete katılan herkese minnettar olduklarını kaydetti.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, 15 Temmuz gecesi Türk basının dimdik ayakta durduğunu belirterek, milletin omuz omuza vererek darbeye geçit vermediğini kaydetti.
Antalya Cumhuriyet Meydanı’nın demokrasi meydanı olduğunu dile getiren Yeni, “Antalya’da vatanını seven herkes demokrasi nöbetinde. Antalya basını da nöbette. Bu hainler Türk basınını hiçbir zaman yanlarına alamadılar. Ülkemizin, milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere, karşı durmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Avukatlarda meydanda
Hukuki Araştırmalar Derneği(HUDER) Antalya Şubesi üyesi avukatlarda bugün, demokrasi nöbetine katıldı. Cübbeleriyle platforma çıkan avukatlar adına konuşan Şube Başkanı Ertan Kara, hukukun ve demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olan 15 Temmuz darbe girişimine milletin kendini siper ederek, şer odaklarına gereken cevabı verdiğini kaydetti.
HUDER olarak 75 ilde milletle birlikte demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade eden Kara, “ HUDER her üyesiyle, millet iradesine, devletin bütünlüğüne, hukukun üstünlüğüne karşı çıkan, gazi meclisimizi, milletin külliyesini ve devletin kurumlarını bombalayan bu vatan hainlerinin her zaman karşısında durmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrenciler şiirler okudu. Vali Karaloğlu, şiir okuyan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Antalyalıların demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.