Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da darbe teşebbüsüne tepkiler devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir grup askerin darbe teşebbüsüne, Antalya’da ellerine Türk bayrağı alarak Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce vatandaş, tepki göstermeye devam ediyor.İstanbul ve Ankara’da dün gece geç saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir grup askerin darbe teşebbüsüne, Antalya’da ellerine Türk bayrağı alarak Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce vatandaş, tepki göstermeye devam ediyor.
İstanbul ve Ankara’da dün gece geç saatlerinde başlayan askeri kalkışmaya tepki göstermek isteyen vatandaşlar, Antalya’da Cumhuriyet Meydanında akşam saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Yaşanan olayları protesto etmek için alana gelen yüzlerce Antalyalı ellerinde Türk bayrakları ile alanı hınca hınç doldurdu. Vatandaşlara destek olmak için alana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de geldi.
Cumhurbaşkanı’nı canlı dinlediler
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, meydanda toplanan vatandaşlar için dev ekran kurdu. Vatandaşlar yurt genelinde yaşanan son gelişmeleri, kurulan dev ekranda canlı olarak takip ediyor. Hava sıcaklığının 30 derece nem oranın yüzde 80’leri bulduğu şehir merkezinde vatandaşlar için belediye tarafından su ve yiyecek de dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi bando takımı ise alanda kısa bir gösteri sundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’da yaptığı açıklamayı canlı takip eden vatandaşlar, zaman zaman Erdoğan ve hükümetin yanında olduklarını belirten sloganlar attı.
Türel’den darbecilere ağır eleştiri
Alanda vatandaşlara hitap eden Başkan Menderes Türel, “Su uyur düşman uyumaz. Onun için rehavete kapılmayacağız. Meydandaki nöbetimiz bir hafta devam edecek. Bu demokrasi düşmanlarına, bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Bunu bu millet her zaman başardı. Yine başaracak. Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenler bu oyunları yıllardır oynuyorlar. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türk milleti bütün oyunların farkındadır. Artık bu oyunlara karşı dimdik duran bir Cumhurbaşkanı vardır. Bu hainler devletin silahı ile milletin üzerine ateş açmıştır. Bu milletin şerefli askerleri ‘Biz bu millete ateş açamayız’ dediklerinde de onları orada şehit etmişlerdir. Bunlar böyle alçaktır, böyle haindir” diye konuştu.
Dev Türk bayrağı açıldı
Diğer taraftan alanda dev bir Türk bayrağı ile üzerinde ‘darbeye hayır’ yazılı dev bir bayrak açıldı. Bazı ağaçların dallarına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi olan dev posterler asıldı. Öte yandan, yaklaşık 50 metre uzunluğunda bir Türk bayrağı ise alanda vatandaşlar tarafından alanda elden ele açıldı. Vatandaşların alanda beklemesi devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.