Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da arazi ihalesinde arbede

Antalya’da Ermenek Mahallesinde uzun süredir ikamet eden ve bölgedeki mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan ihaleye katılan taraflar arasında arbede çıktı. Mahalleliler, tanımadıkları ve mahalleden...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da arazi ihalesinde arbede

Antalya’da Ermenek Mahallesinde uzun süredir ikamet eden ve bölgedeki mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan ihaleye katılan taraflar arasında arbede çıktı. Mahalleliler, tanımadıkları ve mahalleden olmayan kişilerin ihalelere girip 30 yıldır oturdukları ev arazilerini almaya çalıştığını iddia ederek, mağdur olduklarını dile getirdi.

Ermenek Mahallesi’ndeki arsa ihalesine Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Sanat Merkezi salonunda devam edildi. Polis ve zabıtaların güvenlik önlemleri altında açık usulde gerçekleşen ihalede, arazilerini almak için ihaleye gelen Ermenek Mahalle sakinleri ile yine arazilere talip olan kişiler arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar arazisinin ihalesini kazanıp tapu sevinci yaşarken, ihaleyi kaybeden Ermenekliler ise karşı tarafla tartıştı. Polis çıkan arbede sonrası tarafları ayırdı. Evini kaybeden mahallelilerden bazıları, tanımadıkları iki kişinin tüm ihalelere girerek vatandaşları mağdur ettiğini iddia etti.

“2 kadın herkesin ihalesine karışıyor”

Tanımadıkları kişilerin ihaleye girip vatandaşların haklarını elinden aldığını ileri süren Mahalle sakini Yusuf Bakır, “ Araya herkes girip vatandaşın hakkını elinden almaya çalışıyor. Hak sahiplerinin mülkiyet probleminin çözülebilmesi için bu ihale yapılıyor. Ama mahalle dışından tanımadığımız kişiler girdi ve fiyat yükseltiyorlar. Bu insanlar burada mağdur duruma düşüyor” dedi.

“Kadın geldi, aldı ve gitti”

25 yıl önce babasından kalan Ermenek’teki arazisinde evinin olduğunu ve bu arazi için hayatında ilk defa bir ihaleye girdiğini belirten Filiz Bahadır, “Ben oranın her yıl vergisini bir kuruş kalmadan ödedim. Hayatımda ben ilk kez ihaleye girdim. Başka birileri geldi, kapalı zarfa döndü, ben verebileceğim rakamın en üstüne çıktım zaten. 40-50 bin arttırdım. 110 bin tl tutarındaki yer için 150 bin dedim zaten ama diğer kadın fazla verdi ve aldı. Yani benim elimde var sıfır. Ben 25 yıldır bu vergileri, elektrik faturalarını niye ödedim, abonelikler hepsi üzerimde. Ben hakkımı nasıl koruyacağım. Ben, Bursa’dan geldim, öğretmenim orada. Rüyada mıyım gerçekte miyim bilmiyorum” diye konuştu.

30 yıldır Ermenek’te evinin bulunduğunu söyleyen Emekli imam Sair Akyol ise, Mahalleli olarak tapularını almak istedikleri için belediyeye başvurduklarını ancak mahalle dışından kişilerin arazilere talip olduğunu öne sürdü. Mahalleli olarak bir yol haritası çizdiklerini ve ihaleyi bozmak için bazı kişilerin ihaleye katıldığını iddia ederek, “İhaleyi bozmak için, bizi mağdur etmek için ihaleye girenler oluyor. İhaleye giren komşularımız da birbirleriyle istişare yapmadan ihaleye giriyorlar. Orada yanlış harekette bulunuyorlar ve mağdur oluyorlar. Biz de Mahalleli olarak, muhtar heyeti olarak ihaleyi alan vatandaşı çağırıp ikna edip, komşumuzu mağdur etmemek için ricada bulunuyoruz. O da dileklerimizi kabul ediyor. İhaleden vazgeçiyor ve yine komşumuz alıyor evini” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.