Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da 2 çoban ve 400 koyunun kar esareti mutlu sonla bitti

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi sınırları içinde bulunan 1650 metre rakımlı Cinbiti-Muzkent yaylasında kar ve tipi sebebiyle mahsur kalan 2 çoban ve 400 koyun, belediye ekiplerinin 10 saatlik çalışma sonrası yolu açmasıyla esaretten kurtuldu.Gazipaşa’da...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Gazipaşa ilçesi sınırları içinde bulunan 1650 metre rakımlı Cinbiti-Muzkent yaylasında kar ve tipi sebebiyle mahsur kalan 2 çoban ve 400 koyun, belediye ekiplerinin 10 saatlik çalışma sonrası yolu açmasıyla esaretten kurtuldu.
Gazipaşa’da hayvancılıkla uğraşan Eşref Özkan ve Hakan Tuncer, Nisan’dan bu yana 400 çobanı otlattıkları Gazipaşa’ya 65 kilometre uzaklıkta ve 1650 metre yükseklikteki Cinbiti-Muzkent yaylasında mahsur kaldı. 400’ü aşkın koyunla birlikte yaklaşık 8 aydır bulundukları yayladan inme planı yapan Özkan ve Tuncer, kar yağışının bir anda bastırmasıyla kar esareti yaşadı. Yolların kapandığı bölgede güçlükle de olsa telefonla babasına ulaşan Hakan Tuncer, yardım istedi. Hakan Tuncer’in babası Ahmet Tuncer durumu önce jandarmaya ardından da Gazipaşa Belediyesine iletti.

Kepçeler yola çıktı
2 çoban ve 400 koyunun yaylada mahsur kaldığı haberini alan Gazipaşa Belediyesi, kepçe ve iş makinelerini seferber etti. 5 saat süren zorlu yolculuk sonrası bölgeye ulaşan iş makineleri, yarım metreyi bulan kar kalınlığıyla kapanan yolları saatler süren çalışmanın ardından trafiğe açtı. Yolların açılmasıyla birlikte çobanlar ile koyunlarının tahliyesi yapıldı.
Çoban Hakan Tuncer’in babası Ahmet Tuncer, birkaç güne kadar yayladan ayrılmayı planladıklarını ancak bir anda başlayan kar yağışının buna engel olduğunu söyledi. Yaylada mera ve su bolluğu nedeniyle hayvancılık yaptıklarını belirten Tuncer, "Hayvanlarımızı getirmeyi düşündük ancak kar çok yumuşaktı. Hayvanlar kara batınca kıpırdayamadı. Çareyi yetkililere haber vermekte bulduk. Sağolsunlar belediye ekipleri gelerek çocuklarımızı ve koyunlarımızı kurtardı. Allah razı olsun" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.