Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da 102 Dere, Örnek Çalışmayla Islah Ediliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ olarak Antalya’da örnek olacak 102 derenin ıslahını yaptıklarını söyledi.DSİ Genel Müdürlüğü, Antalya’da 102 adet derenin ıslahı için planlama ve projelendirme çalışmalarına devam...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ olarak Antalya’da örnek olacak 102 derenin ıslahını yaptıklarını söyledi.
DSİ Genel Müdürlüğü, Antalya’da 102 adet derenin ıslahı için planlama ve projelendirme çalışmalarına devam ediyor. Antalya’da gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarında taşkın riskini azaltmak için planlama yaptıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Antalya çok fazla yağış alan ve zaman zaman taşkın felaketi yaşanan bir ilimiz. Bu sebeple dereleri ıslah ediyoruz. İnsanımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından koruyarak, olası kayıpları da en asgari düzeye indiriyoruz" dedi.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da dere ıslah çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak insanımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından koruyoruz. Bu gaye ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Antalya’da örnek olacak 102 adet derenin ıslahını yapacağız. Taşkın riski azaltma çalışmalarının devam ettiği Antalya ve bağlı ilçelerinde bugüne kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan 38 adet taşkın koruma tesisi ile Antalya şehir merkezi, 70 meskun mahal ve 100 bin 991 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korundu. Bu projelerin başında gelen Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ile Aksu ilçesi, civar köyleri, 105 bin 750 dekar zirai arazi ve turizm alanlarının taşkın zararlarından korunması sağlanacağı gibi EXPO 2016 Fuar Alanı’nın da taşkın riski azaltıldı. Bugün itibariyle Aksu Çayı Islahı’nın yaklaşık yüzde 80’i tamamlandı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.