Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Yanıyor

Turizm kenti Antalya’da termometreler 40.3 dereceyi gösterdi, sahiller yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.Turizm kenti Antalya’da 4 gündür devam eden sıcak hava etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının 40.3 derece, deniz suyu sıcaklığının...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizm kenti Antalya’da termometreler 40.3 dereceyi gösterdi, sahiller yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Turizm kenti Antalya’da 4 gündür devam eden sıcak hava etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının 40.3 derece, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü kentte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinin termometresi 40.3 derece sıcaklığı gösterdi. Aşırı sıcaklar karşısında bunalanlar ağaç gölgelerin de uyumayı ve dinlenmeyi tercih etti. İnsanlar kadar, sokak hayvanları da ağaç gölgelerine sığındı. Nem oranının yüzde 12’ye kadar düştüğü kentte serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler, Konyaaltı sahiline akın etti. Denize gidemeyen çocuklar ise mahalle aralarındaki süs havuzlarında yüzdü. Sokakta yürümek zorunda kalan bazı vatandaşlar ise şemsiye kullandı.
"AŞIRI SICAK"
Antalya’da yaşayan emekli Sait Arslan, havaların 3 gündür aşırı sıcak olduğunu belirterek, “Sahile geliyoruz. Ara sıra esiyor ama gene de iyi. Sabah denize giriyoruz. Evde klima var öyle idare ediyoruz” dedi.
Oğuz Demirhan ise havalar aşırı sıcak olmaya başladığını ifade ederek, “Oruçta olunca bizi bunaltıyor. Bugünde denize geldik. Deniz biraz serin oluyor. Bugün böyle geçti. Oruç nedeniyle kafamıza kadar denize girdik. Sıcak havada serinlemeye çalıştık” diye konuştu.
Ailesiyle denize gelen Erkan Şahin, sıcak havaya rağmen hafta sonu tatilini denizde geçirdiklerini dile getirerek, “Antalya’ya herhalde Afrika sıcakları geldi. Kendimizi ve çocukları gölgede koruyoruz. Deniz hala serin biraz yanıp, bira serin sularda vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Sıcak havanın önümüzdeki haftada etkisini sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri, vatandaşları güneşten korunma ve orman yangını noktasında duyarlı olmaları konusunda uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.