Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Tanıtımı İçin Güç Birliği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Destinasyon Tanıtım Projesiyle ilgili, “Yerimizde oturup turistlerin Antalya’ya gelmesini bekleyemezdik. Birçok gazete ve dergide Antalya tanıtıldı. Aldığımız geri dönüşler...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Tanıtımı İçin Güç Birliği
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Destinasyon Tanıtım Projesiyle ilgili, “Yerimizde oturup turistlerin Antalya’ya gelmesini bekleyemezdik. Birçok gazete ve dergide Antalya tanıtıldı. Aldığımız geri dönüşler bizi gelecek için umutlandırdı” dedi.
Antalya turizmine yeni pazarlar kazandırmak, farklı dallarda turizm çeşitliliğini sağlamak, yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak ve mevcut durumu daha iyiye götürmek amacıyla başlayan Antalya Destinasyon Tanıtım Projesi ve yapılan çalışmalar, Akra Barut’ta düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı. Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ATAV Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, ICF AIRPORTS Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, TÜROFED Onursal Başkanı Ahmet Barut ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu katıldı. Toplantıda, Antalya Destinasyon tanıtım çalışmalarının nasıl başladığı ve neler yapıldığı anlatıldı.
YERİMİZDE OTURAMAZDIK
Antalya’nın çalıştığı yoğun turizm pazarlarında yapılan çalışmalarda önemli bir sürecin ilk etabının tamamlandığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Dünya turizm endüstrisinin ciddi bir türbülans yaşadığı süreçte, biz de yerimizde oturarak turistlerin Antalya’ya gelmesini bekleyecek bir noktada olamazdık. Onun için özellikle turizmdeki en önde gelen sivil toplum örgütlerimizle çok hızlı bir şekilde bir araya gelmek suretiyle, neler yapabiliriz hususunda çok önemli bir süreci başlattık. Antalya Destinasyon tanıtım çalışmaları elbette ki bu süreci iyi yönetmek için Antalya turizmine yeni pazarlar kazandırmak ve farklı dallarda turizm çeşitliliğini sağlamak, yaşanan sıkıntıları da ortadan kaldırmak ve mevcut durumu daha iyiye götürmek amacıyla ortaya çıktı” dedi.
SENELERDİR TURİZME EMEK VERİLİYOR
Çalışmaların birinci döneminin 21 Mayıs-31 Ekim tarihlerini kapsayacak şekilde planlandığının altını çizen Başkan Türel, heyetin hızlı bir şekilde oluşturularak çalışmalara başladığını söyledi. Başkan Türel, “Heyet ilk önce Antalya turizmi ile ilgili durum değerlendirmesini yaptı ve ardından kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri üç aşamada planladı. Antalya’ya katkı sağlayacak çalışmalar için önemli bir atağa geçildi. Bu kapsamda bir takım yurtdışı temaslarında bulunuldu” dedi. Turizm sektörünün çok kısa vadede sonuç alınabilecek bir sektör olmadığını belirten Başkan Türel, “Tabi ki yapılan hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz. Antalya, bu çalışmaların semeresini mutlaka kısa, orta ve uzun vadede görecektir. O yüzden bu noktada biz bugün Antalya’nın en önemli iki pazarı olan Almanya ve Rusya pazarında, 3-3,5 milyon arası turist ağırlayabilir bir şehir haline geldiysek bu bir senede olmadı. Bir ayda da olmadı. Bildiğiniz gibi burada turizmci arkadaşlarımızın, turizm sektöründeki arkadaşlarımızın, Bakanlığımızın yaklaşık senelerdir bu işe emek vermesinin neticesinde bu noktalara gelinebilmiş” dedi.
GERİ DÖNÜŞLER UMUTLANDIRDI
Başkan Menderes Türel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yani keşke bugün Rusya pazarında 3 milyon geriledik hemen falanca pazardan yerine şu kadar turisti koyabilsek diyebileceğimiz kolay bir sektör olsaydı. Rusya pazarında, Almanya pazarında 3,5 milyonları bulduk ama bu onlarca senenin emekleri. O yüzden bu çalışmalar elbette ki geri dönüş sağlayacak çalışmalar olacaktır. Gerçekten yapmış olduğumuz temaslarda bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız derecede geri dönüşlere muhatap olmak bizi gelecek için umutlandırdı. O yüzden bu çalışmaları sürdürebilir hale getirme niyetimizde var. Bu yurt dışı temaslarımız doğrultusunda heyet, Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka, Avusturya’da temasları tamamladı. Ve hemen hemen gittiğimiz her ülkede tur operatörleri ile yabancı basın mensupları ile toplantılarımız oldu. Basın toplantıları düzenlenerek Antalya’nın güvenli bir destinasyon olduğu özellikle belirtildi. Uluslararası organizasyonlara G20 gibi, Nato Zirvesi gibi, Strong City gibi Expo gibi önemli organizasyonlara başarılı bir ev sahipliği yapıldığından bahsedildi tarafımızca. Ülkelerin önemli gazete ve dergilerinde ve internet sitelerinde yayınlanmak üzere özel röportajlar, genel röportajlar gerçekleştirildi. Fiyat kalite dengesinin Avrupa’ya oranla en uygun ülke olarak Türkiye’nin olduğu ortaya çıktığı rakamlarla ile ifade edildi.”
60 BİN YABANCI 12 AY YAŞIYOR
Başkan Türel, Bakanlar, Belediye Başkanları ve şehir meclis başkanlarıyla ayrıca resmi temaslarının olduğunu belirterek, “Ülkeler arasında bu çerçevede kültürel bağların da hatırlatılması suretiyle yerleşik yaşayan vatandaşlara da özellikle değinildi. Bildiğiniz üzere Antalya da 60 bine yakın yabancı misafirimiz artık Antalya’yı kendisine mesken olarak seçmiş ve Antalya’da 12 ay yaşıyorlar. Tur operatörlerin yanı sıra hava yolu temsilcileri ile toplantılar düzenlendi. Tabii talepleri arttırmaya yönelik yeni projeler de gündeme geldi. Bunları birlikte nasıl organize edebileceğimiz hususları aramızda tartışıldı. Bunları da inşallah şimdi hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
"BİZ GERÇEĞİ SÖYLÜYORUZ, İŞİMİZ KOLAY"
Ziyaret edilen her ülkede en önemli medya kuruluşları, en yüksek tiraja sahip gazeteler, televizyon temsilcileri ile bir araya gelindiğini belirten Türel, bunun neticesinde gazetelerin ve dergilerin Antalya ve Türkiye’yi ciddi bir şekilde sayfalarına taşıdığını belirtti. Son zamanlar ciddi bir şekilde Türkiye aleyhine yönelik yayınların yer aldığı gazetelerde Antalya ile ilgili Türkiye ile ilgili fevkalade haberlerin çıkmasının önemine değinen Başkan Türel, “Bu yayınlar, bizim bu gayretlerimizin ne kadar isabetli olduğunu da teyit etti. O açıdan çok önemsiyoruz bunu. Biz oradaki yabancı basın mensubu olan arkadaşlara şunu söyledik; bizim işimiz kolay dedik. Çünkü biz doğruyu, gerçeği ifade ediyoruz Antalya’nın nasıl bir şehir olduğunu anlatıyoruz. Bunun kontrol edilmesi fevkalade kolay, gelin Antalya’da bizim anlattığımız gerçekliğin ne olduğunu kendiniz de test edin; biz kendimize güveniyoruz. Dolayısı ile karşımızda özellikle Türkiye hakkında, şehrimiz hakkında dezenformasyona yönelik yanlış bilgilendirme kampanya yürütenler gerçekleri ifade etmiyor. Onların işi daha zor. O yüzden bizim işimiz kolay, biz gerçeği gösteriyoruz. Gerçek tabloyu ifade ediyoruz. O yüzden bizim işimizin gerçek dışı haberlerle Türkiye’yi yanlış bir resme dönüştürmeye çalışanlara göre daha kolay olduğunu da ifade ettik” diye konuştu.
"ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVAM EDECEKTİR"
Almanların dünyaca ünlü gazetesi Bild, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yakından takip edilen Frankurter Allgemeine Zeitung, Avrupa’nın en çok satan 3’ncü gazetesi Cronen Zeitung, ünlü turizm dergisi FVW başta olmak üzere birçok gazete tatil için Türkiye ve Antalya’yı tavsiye ettiğini söyleyen Başkan Türel, “Yapılan çalışmalar, dönemsel ya da tek bir hedefe yönelik olmadığı için Antalya Destinasyonu Tanıtım Projesi daha da genişletilerek devam edecektir. Ben bu noktada bize bu çalışmalarımızda fevkalade önemli destek sağlayan, öncelikle turizm sektör temsilcilerine, kıymetli başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Büyükelçiliklerimize, konsolosluklarımıza, ticari ataşelerimize, turizm tanıtım ataşelerimize teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan Başbakanlık Tanıtma Fonu’na ve Kültür Turizm Bakanlığımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızın hepsi Başbakanlık, Kültür Turizm Bakanlığımızla koordineli bir şekilde yürütülmüştür. Bütün çalışmalarımız hep birlikte bir koordinasyon çalışması çerçevesinde; nerede, ne şekilde hareket edeceğimize kadar detaylı bir şekilde ayrıntılandırılmıştır. Dolayısıyla Başbakanlık Tanıtma Fonu’na ve Kültür Turizm Bakanımız başta olmak üzere tüm Bakanlık mensuplarına da Tanıtma Genel Müdürlüğümüzle birlikte teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
DÜNYADA İLK KEZ YAPILIYOR
TÜROFED Başkanı Osman Ayık da yerel inisiyatifin dünya genelinde ilk defa böyle önemli bir çalışma yaptığını belirtti. Bu çalışmanın meyvelerini özellikle Antalya bölgesinin toplayacağını ifade eden Ayık, çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi. Proje kapsamında bir masa etrafında toplanılarak konuşulduğunu ve bu sayede hızlı karar verildiğini anlatan Ayık, "Hepimiz çok iyi biliyoruz PR çalışmaları uzun soluklu çalışmalardır. Mutlaka bunun sürekliliğinin olması gerekiyor. Sadece böyle kısa bir programda değil, uzun vadede, önümüzdeki birkaç yıl devam etmeli ki geri dönüşleri çok daha etkili bir şekilde alabilelim" dedi.
SON DAKİKA REZERVASYONLARI DEVAM EDİYOR
AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman da billboard çalışmalarının yanı sıra sosyal medyanın, PR çalışmalarının, birebir teması gerektiren çalışmaların çok daha etkili olduğunu anlattı. Hacısüleyman, temasları sırasında hem turizm medyasının hem sivil toplum örgütlerinin Antalya ile ilgili ne kadar az bilgiye sahip olduklarını gördüklerini söyledi.
Hacısüleyman, son dakika satışlarına PR çalışmaları ve yurt dışı temaslarının bir miktar katkıda bulunacağını belirterek, “Bayramda hareketlilik var, bayram sonrası bir miktar rezervasyonlarda artış var. Avrupa’da hala bir kesimin, tatile gidip gitmeme konusunda karar veremedikleri yönünde bilgi aldık. Bu seneyi, çok zor bir yıl olarak değerlendirmek gerekiyor. Son dakika rezervasyonları devam ediyor” dedi.
BLOGGERLAR GELMEYE BAŞLADI
ATAV Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen de yurt dışında bir "Türkiye" algısı olduğunu dile getiren Şen, Antalya markasının çok güçlü olduğunu ifade etti. Projenin önemine dikkati çeken Şen, "Destinasyon yönetimine ve yapılanmaya ihtiyacımız olduğu ortadadır. Yurt dışında yoğun çalışmalar yaptık. Sosyal medyanın, dışarıya yönelik tanıtım eksikliğini bir kere daha gördük, bunları tamamlayacağız" dedi. Şen, yurtdışındaki çalışmaların ardından blogger ve yabancı gazetecilerin Antalya’ya gelmeye başladığını anlattı.
TÜRKİYE’DEKİ İLK VE TEK HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMASI
ICF Airports Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel de söz konusu projenin sadece Antalya’da değil, tüm Türkiye’de ilk ve tek halkla ilişkiler çalışması olduğunu söyledi. Yurt dışı ziyaretlerinde güvenliğe ilişkin sorularla sıkça karşılaştıklarına değinen Döngel, çalışma kapsamında yurt dışındaki ilk etap gezilerin 2 milyonu yazılı, 5 milyon kişiye ulaştığını, bunun önemli bir rakam olduğunu bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.