Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya şehidini gül suyu ve tekbirlerle uğurladı

Darbe girişimi sırasında girdiği çatışmada geçici görev yeri Ankara’da şehit düşen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç son yolculuğuna uğurlandı. Kılıç’ın şehit düşmeseydi bugün yeni görev yeri Van’da görev başı yapacağı...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında girdiği çatışmada geçici görev yeri Ankara’da şehit düşen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç son yolculuğuna uğurlandı. Kılıç’ın şehit düşmeseydi bugün yeni görev yeri Van’da görev başı yapacağı ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne gönderilen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, (26) darbe teşebbüsü sırasında bir grup asker tarafından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırının ardından girdiği çatışmada şehit düştü. Şehit Kılınç’ın tayinin Van’a çıktığı ve şehit olmasaydı bugün Van’da görev başı yapacağı öğrenildi.
Cami avlusunda bomba araması yapıldı
Ankara’da yapılan törenin ardından Şehit Kılınç’ın naaşı dün gece uçakla Antalya’ya getirildi. Bugün öğle namazını müteakip Muratpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazı için sabah saatlerinden itibaren camide görev alındı. Polis ekipleri cami içini boşaltıp bomba araması yaptı. Aramanın ardından cenaze namazına katılmak isteyenler tek tek aranarak cami avlusuna alındı. Saat 12.30’da şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tekbir ve sirenlerle cami bahçesine getirildi.
"Gamzeli oğlum, sen artık Türkiye’nin şehidi oldun"
Şehidin kendisi gibi polis memuru olan babası Zeki Kılınç, oğlunun tabutuna sarılıp uzun süre dua etti. Baba Kılınç, şehit oğlunun fotoğrafını iki elinin arasına alarak uzun süre ayakta oğluna baktı. Şehit Kılınç’ın annesi ise "Gamzelim, oğlum, kara kaşlı, kara gözlü oğlum. Sen artık Türkiye’nin şehidi oldun" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.
Şehit Kılıç’ın kardeşi Onur Kılıç da ağabeyinin polis şapkasıyla cenaze törenine katıldı. Tabuta çevik kuvvet ekiplerince tören boyunca gül suyu döküldü. Yine tabut başında hazır kıta bekleyen tören mangasın görevlerinin terini de çevik kuvvet ekiplerinden polis memurları peçeteyle sildi.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı için çok sayıda vatandaş tabut önünde saf tuttu. Cenaze namazına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından kuvvet komutanları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Niyazi Nefi Kara, Mehmet Günal, şehidin ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatanşda katıldı.
Tören alanına Cumhurbaşkanılığı, Başbakanlık, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen çelenkler de sıralandı.
Sinir krizi geçiren vatandaştan asker postalı çıkışı
Antalya İl Müftüsü Osman Artan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Kılınç’ın tabutu tekbirler eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Bu sırada Ferhat Yılmaz isminde bir vatandaş sinir krizi geçirdi. Kalabalığın içinden bağıran Yılmaz, "Ölmeye geldim, öleceğim ben. Kurban olayım ağabey bırakın beni. Polisi şehit edenleri ve onları savunanları Allah kahretsin. Şehirde asker postalı istemiyorum. Benim seçtiğimi ben indiririm başka kimse indiremez. Alışacaksınız buna" dedi. Yılmaz, ambulansa bindirilme teklifini de reddederek alandan uzaklaştı.
Şehidin Kılınç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.