Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya İl Müftüsü Osman Artan’dan Teravih Namazı Uyarısı

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Ramazan ayına denk gelen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maç saatine denk gelen teravihlerde esnek olunacağını, namazların bir saat geç kılınabileceğini ifade etti. Bu konuda imamları da uyaran Artan, “Maça...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya İl Müftüsü Osman Artan’dan Teravih Namazı Uyarısı
Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Ramazan ayına denk gelen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maç saatine denk gelen teravihlerde esnek olunacağını, namazların bir saat geç kılınabileceğini ifade etti. Bu konuda imamları da uyaran Artan, “Maça yetiştirmek için namazın tadili erkânını bozmayın. Yatsı namazının saati 21.30 ise 22.30’da da namaz kılınabilir” dedi.
Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaklaşan Ramazan ayı kapsamında gazeteciler ile bir araya geldi. Artan, bu seneki Ramazan ayının ana temasını "Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak açıkladı. Dargınların barıştırılması konusunda din görevlisi kişilerinden bir heyet oluşturacaklarına değinen Artan, “Çok küçük meselelerden dolayı birbirlerinin gönlünü kıran insanlar var. Bir değerler erozyonu söz konusu. Cemaatten, mahalleden, bulundukları köylerden birbirleriyle yıllarca dargın olmuş, birbirlerine kin gütmüş insanların barıştırılması konusunda insanların gayretleri olacak” ifadelerini kullandı.
“MUTLAKA İMSAKİYELERDEN SAATLERİMİZİ KONTROL EDELİM”
İmamları iftar ezanın erken okunması konusunda da uyaran Artan, “İmam arkadaşımızın saati bozulmuş olabilir.Ezan okumadan önce mutlaka imsakiyelerden saatlerimizi kontrol edelim. Cami imamımız iftarda ezanı 5 dakika erken okumuş olabilir. Bundan dolayı orucumuz sakata gider. Bu konuda cami imamlarımızı uyardık. Yanlış bir şey olmamasına dikkat edeceğiz. Ramazan ayı içerisinde tatil bölgesindeyiz. Otellerimiz de ve farklı yerlerde imam ihtiyacı varsa biz bunu karşılayacağız. Camilerde görevli arkadaşlarımıza Ramazan ayı sonuna kadar izin verilmeyecektir” dedi.
KADINLARI CAMİYE DAVET ETTİ
Camilerin sadece erkeklere özel bir ibadet alanı olmadığını ifade eden Artan, “Camiler çocukların, gençlerin ve kadın kardeşlerimizin ibadet edeceği bir alan haline gelirse ancak o zaman anlam kazanır. O yüzden kadın kardeşlerimizin de namaz kıldığı o mekânların tamamı elden geçirilerek, kadın kardeşlerimizin de namaz kılacağı huzurlu bir ortam haline getirildi” diye konuştu.
“CAMLARINI KAPATARAK ’GİZLİ YEMEK YİYİN’ DEMEK UYGUN BİR ŞEY DEĞİLDİR”
Teravih namazlarının hızlı ve yavaş kıldırılması konusunda da gerekli uyarıları yaptıklarını belirten Artan, “Bu konuda cemaatimizden gelen şikâyetlere göre hareket edeceğiz” dedi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün Ramazan’da lokantaların camlarının perdeyle kapatılmasın yönündeki sözlerine de değinen Artan, “Antalya’mızda böyle bir şeyi söyleyemeyiz. Antalya Türkiye’nin beşinci büyük şehri. Turizmin olduğu bir şehirdir. Her yerin kendisine özel bir konumu var. Bunu Konya’nın bir ilçesinde söylediğinizde vatandaş çok güzel karşılar. Ama bunu Antalya gibi 13,5 milyon turistin geldiği bir şehirde camlarını kapatarak ’gizli yemek yiyin’ demek uygun bir şey değildir” dedi.
“TERAVİH, ZAMANINDA KILINACAK DİYE BİR ŞEY YOK”
Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının saatine denk gelen teravih namazları konusunda ise şunları söyledi: “Türk Milli Takımı da uzun bir aradan sonra Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Maçlar teravihe veya teravihden hemen sonraki zamanlara denk gelebilir. Görevli arkadaşlara uyarılarımızı yaptık. Maçı seyrettireceğiz diye namazın tadil-i erkânı’ndan taviz vermeyeceğiz. Ancak, bir köyde gençler toplanıp caminin altında maçı izleyip sonrasında teravih kılarlar. Biz buna müsaade ediyoruz. Yatsı namazının saati 21.30 ise 22.30’da da namaz kılınabilir. Bu şekilde esnek davranışlara müsaade edeceğiz. Yeter ki gençlerimiz hem namaz hem de gönüllerindeki sevgiyi bir arada tutabilsinler. Ayrı bir şekilde teravih namazı kılanlara müsamaha göstereceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.