Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya İl Emniyet Müdürü Uzunkaya kentin asayiş istatistiklerini paylaştı

Antalya İl Emniyet Müdür Celal Uzun Kaya, Antalya’da FETÖ operasyonu kapsamında çeşitli meslek gruplarından 924 kişinin halen tutuklu bulunduğunu söyledi. Uzunkaya, 2016 ilk 10 ayında 540 cinsel saldırı ve cinsel taciz suçu işlendiğini...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya İl Emniyet Müdür Celal Uzun Kaya, Antalya’da FETÖ operasyonu kapsamında çeşitli meslek gruplarından 924 kişinin halen tutuklu bulunduğunu söyledi. Uzunkaya, 2016 ilk 10 ayında 540 cinsel saldırı ve cinsel taciz suçu işlendiğini ve 325 çocuğa cinsel istismarı meydana geldiğini kaydetti.
Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları ile sohbet eden Uzunkaya, gazetecilerden öğrendikleri bilgileri gerekli mercilerden teyit etmelerini istedi. Önemli görülen konularda kendisi veya il emniyet müdür yardımcıları ile temasa geçilmesini isteyen Uzunkaya, “Kısa süreç içerisinde özellikle yerel medyada çıkan bir takım haberler ile ilgili tespitler ile ilgili mümkün mertebe bilgilendirme ve basın açıklaması yapıyoruz. Bunu önemli gördüğümüz her konuda teyit ederek sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Böyle bir güzel kente atanmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ülkemizin pek çok yerinde görev yaptım. Hayatımızın sonuna kadar ülkemize hizmet edeceğiz” dedi.
“Antalya’nın Türkiye’de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz”
Ülkenin kalkınması için alın teri akıtan her insana müteşekkir olunması gerektiğini kaydeden Uzunkaya, “Antalya’nın Türkiye’de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Antalya ülkemizin hem ülke içinde hem ülke dışında önemli bir vitrin durumundadır. Bu nedenle hepimiz el birliği ile Antalya’nın taşıdığı değerlere bağlı olarak daha güzel şeyler ortaya koyma ve yansıtma konusunda görev alıyoruz. Ülkemizin huzuru ve güvenliği için birbirimize destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Geçmiş dönemlerde vatandaşlarımızı bir takım suç ve suçlulukla alakalı konularda, bir nevi ispiyonculuk, suçmuş gibi yıllarca toplumun önüne koydular. Toplumun en duyarlı olması gereken damarlardan birisi toplumunu ilgilendiren her sorun karşısında o sorunun ortağı olan konularla ilgili görüşü olan katkısı olabileceğini düşündüğü insanlarımızın bunları yetkili kişilerle paylaşması gerekiyor. Toplumu ilgilendiren her konuda bildiklerinizi ve gördüklerinizi ilgili yerlere taşımalarını vatandaşlarımızdan özellikle istiyorum” açıklamasını yaptı.
“Her türlü suç örgütü ile mücadele aynı duyarlılık ile sürdürülmelidir”
15 Temmuz sonrasında FETÖ ile ilgili Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da yoğun bir ihbarın geldiğini paylaşan Uzunkaya, “Her türlü suç örgütü ile mücadele aynı duyarlılık ile sürdürülmelidir. 15 Temmuz ülkemizin yok edilmesi projesidir. Bir ülkenin bitirilmesi projesidir. Vatandaşımızın dik duruşu sayesinde ve bir takım hesapların tutması nedeni ile istenilen şekilde 15 Temmuz hedefine ulaşamadı. Bugün bir ayıklama süreci yaşanıyor. Bunu yaşı kuruya, at izini it izine karıştırmadan yürüteceğiz. Hepimiz üzerine düşeni yerine getireceğiz. Uyuşturucu ile mücadele önemlidir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı, yavrularımızı hedef alan ve onlar üzerinden toplumu hedef alan bir tehlikeden bahsediyorum. Bunun 10’lu yaşlarda çocuklara kadar ulaştığını biliyoruz. Bu ve benzeri uyuşturucu faaliyetleri ile ilgili her şeyi devlet veya devletin kurumları ile paylaşmalıyız” diye konuştu.
“Bu ülkede amacı sadece karıştırmak olanlar var”
Lise ve üniversite yaşında çocukların terör örgütleri tarafından tehdit edildiğini kaydeden Uzunkaya, “Üniversite kapılarında bunları karşılamaya çıkan şu yada bu şekilde zehri farklı ambalaj ile sunmaya çalışan suç örgütleri var. Bu konuda da hepimize görev düşüyor. Haklarını bilmeyen insanlar hak arama yollarını bilmiyor. Herkes hakkını arama yolunu bilse, inanın şuan ülkemizde pek çok sorun, karşımıza sorun olarak çıkmaz” dedi.
Uzunkaya bir gazetecinin yayın yasakları ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Olağanüstü hal var. Geçmiş dönemlerde OHAL zamanlarında pek çok şeyin kısıtlandığını biliyoruz. Bugün yayın yasağı daha öne çıkıyor. Bilgi kirliliğini önlemek istiyoruz. Ülkemizin menfaatini ilgilendiren her ne konu varsa, o anlamda toplumun tümü duyarlı olmalıdır ve bunu sürdürmelidir. Bu ülkede amacı sadece karıştırmak olanlar var. Antalya’da yüzde 45 oranında bir turist kaybı olduğunu görünce elbette hepimiz bu kayıpların giderilmesi konusunda duyarlı olmamız gerekiyor.”
“Ölü sayısı ise 2015 yılında ilk 10 ayında 96 iken bu sayı 2016 yılının ilk 10 ayında 124 oldu”
Antalya’da 2016 ve 2015 yılında yaşanan asayiş olayları hakkında da bilgi veren Uzunkaya, “2015 yılının ilk 10 ayında 4 bin 700 kişi yaralanırken, 2016 yılının ilk 10 ayında bu sayı yüzde 58 artış ile 7 bin 500 oldu. Ölü sayısı ise 2015 yılında ilk 10 ayında 96 iken bu sayı 2016 yılının ilk 10 ayında 124 oldu. Bunlar yol kullanıcılarının duyarsızlığının arttığını gösterir. Bir kentte iki tane motosiklet kafa kafaya çarpışıyorsa burası sözün bittiği yerdir. Bu ülkede insanlar yaşananlardan sonra kask takmak bir aparat olarak görünüyorsa burası sözün bittiği yerdir. Sorunlar ile mücadele ederken herkese görevler düşüyor. Temel amacımız suçun işlenmeden önlenmesidir” dedi.
“2016 ilk 10 ayında 540 cinsel saldırı ve cinsel taciz suçu işlenmiş”
“Şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılması yüzde 90, mala karşı işlenen suçların aydınlatılması yüzde 40’dır” diyen Uzunkaya, “Diğer taraftan aydınlatılmamış yüzde 60 suç var. Biz hiçbir suçun olmamasını arzu ederiz. Antalya’da kasten adam öldürme 2016 yılının ilk 10 ayında 30 civarında olurken, 8 bin 500 vatandaşımız yaralandı. 2016 ilk 10 ayında 540 cinsel saldırı ve cinsel taciz suçu işlenmiş, 325’te çocukların cinsel istismarı meydana gelmiş. 10 ayda 3 bin 500 motosiklet ve bisiklet hırsızlığı gerçekleşmiş. Evden hırsızlık 2 bin 500 bir önceki yıla oranla yüzde 9 civarında artış meydana geldi. Gasp ve yağma suçları ile ilgili 2016 yılı 300 civarında oldu. Bunların yüzde 90’ı aydınlatılmış” dedi.
“500 öğretmen gözaltına alınıp 230 öğretmen tutuklanmış”
15 Temmuz sonrası Antalya’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında da bilgi veren Uzunkaya, “300 civarında öğretim görevlisi gözaltına alınmış, 130 öğretim görevlisi tutuklanmış. 2 kaymakam gözaltına alınmış, biri tutuklanmış. 17 doktor gözaltına alınmış, 8 doktor tutuklanmış. 24 imam gözaltına alınıp, 14 imam tutuklanmış. 500 öğretmen gözaltına alınmış, 235 öğretmen tutuklanmış. Emniyet 123 tutuklama 170 gözaltı var. Bin küsur sivil şahıs gözaltına alınmış 397 tutuklama 427 adli kontrol serbest bırakılmış. 60 TSK mensubu gözaltına alınmış, 16 kişi tutuklanmış” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.