Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya elektrikli araç şarj istasyonu yeri ihalesi Fullcharger’in

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizmin başkenti Antalya’yı elektrikli araç kullanımı konusunda öncü bir merkez yapma amacıyla geliştirdiği proje kapsamında elektrikli araç şarj istasyonu ihalesini, Türkiye’nin ilk ve tek global...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizmin başkenti Antalya’yı elektrikli araç kullanımı konusunda öncü bir merkez yapma amacıyla geliştirdiği proje kapsamında elektrikli araç şarj istasyonu ihalesini, Türkiye’nin ilk ve tek global şarj operatörü olan FullCharger kazandı.
FullCharger, Türkiye’de İspark ile ilk anlaşma imzalayan ve ilk istasyon kuran operatör olmasının yanı sıra, İzmir, Kocaeli, Antalya, Eskişehir, Manisa, Kayseri, Konya gibi şehirlerde Büyükşehir Belediyesi ve Valilikler ile Başbakanlık, Emlak Konut Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumların da şarj altyapısını gerçekleştirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizmin başkenti Antalya’yı elektrikli araç kullanımı konusunda öncü bir merkez yapma amacıyla geliştirdiği proje kapsamında yapılan elektrikli araç şarj istasyonu ihalesini de Türkiye’nin ilk ve tek global şarj operatörü olan FullCharger kazandı.
9 noktada şarj istasyonu kurulacak
FullCharger, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilen 9 noktada şehrin altyapısının başlangıcı olarak şarj istasyonlarını hizmete sokacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in büyük önem verdiği projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten FullCharger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Ataman, "Antalya, özellikle Expo ile eş zamanlı olarak bu proje ile Türkiye’ye de yeni bir vizyon katmaktadır" dedi.
2010 yılında kurulmuş, Türkiye’nin ilk global şarj operatörü olan FullCharger’ın bugüne kadar başta Başbakanlık, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Antalya, Eskişehir, Manisa, Kayseri, Konya gibi merkezlerde Belediyeler ve Valiliklerin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın altyapıları konularında hizmet veren tek şirket olduğunu belirten Ataman, FullCharger’ın 23 ülkede aşamaları farklı olmak kaydıyla mevcudiyetinin bulunduğunu söyledi.
FullCharger Türkiye Başkanı Av. Osman Ataman, FullCharger’ın kuruluşundan itibaren işbirliği yaptığı ChargerPoint ağı toplam istasyon kayıtlı abone ve şarj işlemi sayısı bakımından dünyanın ’lider’ şirketi olduğunu vurgulayarak, "28 bin 110 şarj istasyonundan toplam 15 milyon 398 bin 093 şarj işlemi gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.
FullCharger
Küresel otomotiv gruplarının katılımıyla geliştirilen Z E Ready (Zero Emission Ready) yönetim komitesi üyesi olan FullCharger, 2011 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İspark ile işbirliği anlaşması imzalayan ilk şirket oldu. FullCharger, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile de ’altyapı geliştirme’ anlaşması ile beraber kentte 5 istasyon devreye aldı. FullCharger International, Gürmen Grubu ve Birikim Enerji Ticareti A.Ş.’den oluşan ortaklık yapısı olan FullCharger , 2014 yılında da dünyadaki bir ilki gerçekleştirerek İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yan yana 10 adet şarj istasyonu kurararak Renault Zoe lansmanı esnasında hizmet verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.