Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Annesi Tarafından Terk Edilen Küçük Kızın Kompozisyonu Ağlattı

Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin (AVM) düzenlediği “Benim Annem, Canım Annem” konulu kompozisyon yarışmasında Zeynep Uçar isimli öğrencinin babaannesine yazdığı kompozisyon salondakileri ağlattı.5 yıl önce beyin tümöründen...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Annesi Tarafından Terk Edilen Küçük Kızın Kompozisyonu Ağlattı
Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin (AVM) düzenlediği “Benim Annem, Canım Annem” konulu kompozisyon yarışmasında Zeynep Uçar isimli öğrencinin babaannesine yazdığı kompozisyon salondakileri ağlattı.
5 yıl önce beyin tümöründen babasını kaybeden ve daha sonra anneleri tarafından terk edilen 7 kardeşten biri olan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, Anneler Günü’nde annesi yerine babaannesine yazdığı kompozisyon kendi kategorisinde birinci seçildi.
Uçar’a birincilik ödülü olan 400 TL’lik hediye çekini Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır ve Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün verdi.
Ödül töreni öncesi konuşan Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır, “Hem gönülleri hem de gözleri güzel gören bu çocuklarımızın kağıtlarını değerlendirdik. Bazen gözyaşı, bazen gülümseyerek, bazen de kahkaha atarak değerlendirdik. Çocukların dili ve çocukların dilinden anneyi tekrar okumak ve değerlendirmek bizim için de çok güzel bir deneyim oldu” dedi.
İlk kez bu tür bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün, “Bunu gelenekselleştirip devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu etkinlik benim için çok önemliydi. Çok güzel kompozisyonlar ve duygulu yazılar vardı ki, okurken boğazımız düğümlendi. Çok güzel çocuklarımız var, sizleri çok seviyorlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde Canik Toptepe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, ‘ilköğretim’ kategorisinde birinci olurken, ödülünü Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır ve Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün’den aldı.
Ödülün ardından Uçar’ın yazdığı kompozisyon okundu. Bu sırada salonda bulunan bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı.
ZEYNEP UÇAR: “ÇOCUKLAR ANNELERİNİN KIYMETİNİ BİLMELİ”
Annesinin kendilerini terk ettiği için babaannesine kompozisyon yazdığını belirten 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, “Babam vefat ettikten sonra annem gittiği için kompozisyonu babaanneme yazmak istedim. Babaannemi çok seviyorum. Buradan bütün çocuklara annelerini üzmemelerini ve onların kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
BABAANNE AYŞE UÇAR: “TORUNLARIMA MUTLU MUTLU BAKIYORUM”
Bir sene içersinde 2 oğlunu kaybettiğini ifade eden 75 yaşındaki babaanne Ayşe Uçar, “Oğlumun başında tümör vardı. Bir sene içerisinde 2 oğlumu kaybettim. Oğluma ‘çok mu hastasın, seni Ankara’ya götüreyim mi’ dedim. O da beni yanına oturttu ve kendisine bir şey olması durumunda çocuklarına benim sahip çıkmamı istedi. Oğlum 5 sene önce vefat etti. Çocukların annesi de oğlum öldükten sonra bizimle 10 ay durdu ve gitti. Gece-gündüz uyumadım. Bir üniversiteye giden, 3 liseye giden, 1’er de ortaokul, ilkokul ve ana sınıfına giden torunum var. Hepsine de ben bakıyorum. Torunlarıma mutlu mutlu bakıyorum. Kimsenin sofrasına göndermedim, bir dilim ekmeğe muhtaç etmedin, etmem” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.