Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler İçin En Güzel Hediye, Uzun Ve Sağlıklı Ömür

Anneler Günü nedeniyle herkes annelerini mutlu edebilmek için türlü arayışlar içerisine girdi. “Anneme ne hediye alabilirim, onu nasıl mutlu edebilirim, onun için ne yapabilirim?” soruları kafaları kurcalıyor. Oysaki annelerimiz için biz...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anneler Günü nedeniyle herkes annelerini mutlu edebilmek için türlü arayışlar içerisine girdi. “Anneme ne hediye alabilirim, onu nasıl mutlu edebilirim, onun için ne yapabilirim?” soruları kafaları kurcalıyor. Oysaki annelerimiz için biz evlatları ile uzun ve sağlıklı yıllar geçirmek onlara verilebilecek en güzel hediye. Uzun ve sağlıklı bir ömrün yolu ise ağız ve diş sağlığından geçiyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, kadınların hayatlarının her döneminde ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemler yaşadıklarını belirterek “Hormonal ve fizyolojik değişikliklerin yaşandığı bu dönemler ergenlik, menstruasyon (adet dönemleri), gebelik, emzirme ve menopoz olarak sıralanabilir. Annelerimiz ise çoğunlukla sadece problemleri ciddi boyuta ulaştığında diş hekimine gidiyorlar. Ancak her yaş aralığında düzenli kontroller yapılmalı, sorunlar henüz oluşmadan tedbirler alınmalı ve tedaviler geciktirilmeden yapılmalıdır” dedi.
Anne ve anne adaylarının ağız ve diş sağlığı konusuna özellikle dikkat etmelerinin gerektiğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Karaduman, “Özellikle menapoz dönemindeki kadınların muhakkak düzenli olarak senede en az iki kere diş hekimi kontrolüne gitmeleri, ayrıca günlük ağız bakımlarını da ihmal etmemeleri gerekmektedir. Anneler Günü vesilesiyle çocuklar annelerini diş hekimlerine yönlendirerek onlara en sağlıklı hediyeyi verebilirler. Ayrıca anne ve anne adayları ağız ve diş sağlığı bakımı için günde en az iki kere, 3-4 dakika boyunca dişlerini fırçalamalıdır. Her gün en az bir kere diş ipi kullanmalı, 3 ayda bir diş fırçalarını değiştirmeyi ihmal etmemelidir. Ayrıca yılda iki kez diş hekimine kontrole gitme ve düzenli beslenme hususlarına da dikkat etmelidirler” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.