Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Günü’nde Okul Duvarı Tabloya Döndü

Antalya’da Anneler Günü etkinlikleri kapsamında İbrahim Doğaner İlkokulu’nun duvarları, ‘Anne Sevgisi’ temalı resimlerle tabloya dönüştürüldü.Antalya’da, Kepez Kent Konseyi, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Anneler Günü etkinlikleri kapsamında İbrahim Doğaner İlkokulu’nun duvarları, ‘Anne Sevgisi’ temalı resimlerle tabloya dönüştürüldü.
Antalya’da, Kepez Kent Konseyi, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğinde İbrahim Doğaner İlköğretim Okulu’nun iç ve dış duvarları resimlerle tabloya dönüştürüldü. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, veliler ve çocuklarında destek verdiği etkinlikte, ‘Anne Sevgisi’ temalı resimler çizildi. Okulu yaptıran hayırsever İbrahim Doğaner’in eşi 89 yaşındaki Suzan Doğaner’in çocukları ve torunlarıyla etkinliğe katılması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Suzan Doğaner’in torunu Baran Yolcu (14) anneannesi ve rahmetli dedesine, anne ve çocuklarıyla yürüyen bir annenin yer aldığı resmi çizerek hediye etti.
Okulu yaptıran hayırsever Suzan Yolcu, eşinin kalıcı bir eser bırakmak için 1997 yılında, İbrahim Doğaner İlkokulu’nu yaptırdığını hatırlattı.
Yapılan her etkinlikle eşini anmaya çalıştığını dile getiren Doğaner, “Anneler Günü nedeniyle torunlarım ve çocuklarımla okula geldik. Anneler Gününü içeren simgelerle okul duvarı renkleniyor. İnşallah okulun bahçesindeki çocuk yuvasını da yaptırmayı istiyoruz” dedi.
Baran Yolcu, dedesinin emanet ettiği okula ellerinden geldiğince sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, “Anneannem için bir resim çizerek etkinliğe katıldım. Büyükannem ve dedemle gurur duyuyorum” dedi.
Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli, Anneler Günü nedeniyle, Kepez ilçesindeki Ahmet Doğaner İlkokulu’nun duvarlarını, anne sevgisini temalı resimlerle renklendirdiklerini kaydetti.
Kepez ilçesindeki okul duvarlarını renklendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Sürekli, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün destekleriyle okulların duvarlarını renklendirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Okul duvarını renklendiren öğrencilerden Nazlı Durmazkaya, özel bir günde anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirterek, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Okul duvarında boyama yapan emekli uzman çavuş Servet Zengül, Anneler Günü temasıyla çizilen resimleri boyadığını belirterek, annesinin olmaması nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.
Gözyaşları içinde tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Zengül, anlamlı bir etkinliğin içinde yer aldığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.