Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Günü Yoğunluğu, Çiçekçilerin Yüzünü Güldürdü

Bu yıl, 8 Mayıs Anneler Günü’nün hafta sonuna gelmesi ve Anneler Günü ile birlikte düğün sezonlarının da başlaması çiçekçilerde gözle görülür bir yoğunluğa sebep oldu.Duyguları anlatmanın en etkili yolu olarak görülen çiçekler,...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anneler Günü Yoğunluğu, Çiçekçilerin Yüzünü Güldürdü
Bu yıl, 8 Mayıs Anneler Günü’nün hafta sonuna gelmesi ve Anneler Günü ile birlikte düğün sezonlarının da başlaması çiçekçilerde gözle görülür bir yoğunluğa sebep oldu.
Duyguları anlatmanın en etkili yolu olarak görülen çiçekler, 8 Mayıs Anneler Günü’nün en çok tercih edilen hediyesi oldu. Gün dolayısıyla Tekirdağ’daki çiçekçilerde gözle görülür bir yoğunluk yaşanırken, çiçekçiler ilgiden oldukça memnun.
Tekirdağlı çiçekçiler, bu gibi özel günlerde en anlamlı hediyenin çiçek olduğunu ve vatandaşların yoğunlukla çiçeklere ilgi gösterdiğini söyledi. İlgiden memnun olduklarını belirten çiçekçiler, aşırı bir yoğunluk yaşadıklarını, bu yoğunluğun da yaklaşık 2 haftadan beridir devam ettiğini ifade etti.
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde uzun yıllardır çiçekçilik yapan ve Dinçer Çiçek Evi’ni işleten İbrahim Erol, konu ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Anneler Günü dolayısıyla bayağı bir yoğunluk var. Bu sene ilgi yoğunlukla buket çiçeklerine yönelmiş durumda. Orkideye yönelik rağbet var” dedi.
Bu sene, yoğunluğun geçmiş yıllara oranla daha fazla olduğunu belirten Erol, bunun da sebebinin bu yıl Anneler Günü’nün hafta sonuna denk gelmiş olmasından kaynaklandığını belirtti. Düğün sezonunun da yoğunluklarında etkisi olduğunu ifade ederek, “Kafamızı kaşıyacak zamanımız yok. Aşırı bir yoğunluk içerisindeyiz. Çok şükür, bu sene beklentilerimiz daha fazla. İnşallah hayırlısı olur. Geçen seneye oranla bu yıl biraz daha talep yüksek. İki haftadan beridir gelen siparişler var. Bu siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sadece dükkanda değil de, dağıtım daha çok oluyor. Aşağı yukarı 150 civarı dağıtımımız oluyor. Ama dükkanda da alışveriş yapan çok. Canlı çiçeklerden en çok orkide çiçeği ve buket ağırlıklı gidiyor. En pahalı çiçeğimiz orkidedir. Fiyatı 70 ile 80 TL arası değişiyor” diye konuştu.
Son olarak tüm annelere seslenen Erol, “Anneler başımızın tacıdır. Bütün annelerin, anneler günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.