Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Çocukların Güvenliği İçin ’Gönüllü Zabıta’ Oldu

Bayrampaşa Belediyesi, okul çevrelerinde güvenliği daha da artırmak için annelerden oluşan Gönüllü Zabıta ekibi kurdu.Bayrampaşa’da, geçen yıl yaşanan talihsiz olayda, ilkokul öğrencisi Berkay Özbek (8) okul çıkışında yolcu minibüsünün...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayrampaşa Belediyesi, okul çevrelerinde güvenliği daha da artırmak için annelerden oluşan Gönüllü Zabıta ekibi kurdu.
Bayrampaşa’da, geçen yıl yaşanan talihsiz olayda, ilkokul öğrencisi Berkay Özbek (8) okul çıkışında yolcu minibüsünün çarpmasıyla hayatını kaybetmişti.
Olayın görgü tanıkları, yolcu minibüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini iddia etmişti. Yaşanan acı olayın ardından okul çevrelerinde artırılan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Bayrampaşa Belediyesi çoğunluğu annelerden oluşan Gönüllü Zabıta teşkilatı kurdu. Çocukları okullarda öğrenim gören anneler, Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından verilen eğitim sonrası üniforma ve kimliğini alarak okul çevrelerinde çocukların güvenliğini sağlıyor.
ÇOCUĞUNUN OKUDUĞU OKULDA GÖREV YAPIYOR
Kısa süre önce başlayan proje, bugün Bayrampaşa Nail Reşit İlkokulunda uygulanırken görüntülendi. Çocuğu Nail Reşit İlkokulunda okuyan ve gönüllü zabıta olan Gülümser Saygı neden bu ekibe katıldığı yönündeki sorulara cevap verdi. Okul çevrelerinin çocukların güvenliği açısından önemine değinen Saygı, şunları söyledi:
“Okula gelip giderken arabaların hızla geçtiğini falan görüyorduk. Sağa sola bir şeyler bırakılıyordu. Çocukların güvende olması için böyle bir teklif geldi. Biz de çocuklarımızın güvenli gidip gelmeleri için zabıtaya yardımcı olmak amacıyla bu işe girdik gönüllü olduk. Çocuğum bu okulda okuyor. Kendi çocuğumun da güvenliğini sağlamak için gönüllü oldum. Zabıta müdürlüğünden kimliklerimizi alırken bize eğitim verildi. Birkaç ay oldu başlayalı, inşallah devamı gelecek.”
“DAHA İYİ OLACAK”
Gönüllü zabıta ekibine eğitim veren Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Komiseri Orhan Poşul da ekipte şu an 25 gönüllü zabıtanın yer aldığını söyledi. Gönüllü zabıtalarla sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Poşul, şöyle konuştu: “Belediye başkanımız sayın Atila Ayınder’in hassasiyetinden dolayı okullarımızda güvenli geçişleri sağlamak amacıyla ve okul çevresinde çeşitli olumsuzlukları gidermek amacıyla bu ekip kuruldu. Şimdi 25 gönüllü zabıtamız var. 17’si büyüklerden oluştu. Çocukları ve velileri müdürlüğümüze davet ettik ekip kurulduktan sonra. Daha önce evrak ve fotoğraf istedik onlara kimlik temin ettik. Müdürlüğümüzde eğitim verdik. Başlangıç olmasına rağmen gayet güzel. Bu ekip kurulduktan sonra whatsapp gurubu kurduk. Whatsapp gurubunda da olumsuzlukları bildiriyorlar. İlgi var çocuklarımızdan ve velilerimizden. Daha da iyi olacak.”
HER OKULA ÜÇ GÖNÜLLÜ ZABITA
Gönüllü zabıtaların uygulamasını yerinde izleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de gönüllü zabıtaların mesaisi hakkında bilgi verdi. Çocukların okula giriş çıkış saatlerinde gönüllü zabıtaların görev yapacağını ifade eden Aydıner, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her okulun önünde 3 gönüllü zabıta annemizi göreceksiniz. Bunların görevleri çocukların okula giriş çıkışlarında trafikten korunmalarını sağlamak. Ders saati başlayınca görevleri bitiyor. Akşamları okul çıkışları başladığı zaman göreve başlıyorlar. Böylece onlar mutlu oluyor. Biz de belediye olarak fahri annelerle zabıta teşkilatı kurmaktan son derece mutlu olduk. Vatandaş memnun, veliler memnun, okul yönetimi memnun. İnşallah bu memnuniyet Bayrampaşa’nın tüm okullarında devam edecek.”
UYGULAMADAN VELİLER MEMNUN
Gönüllü zabıta uygulamasından velilerde oldukça memnun olduklarını ifade etti. Çocuğunu okula getirdiği sırada gönüllü zabıta uygulamasıyla karşılaşan öğrenci velisi Arif Küçük, “Çocukların güvenliği önemli. İnşallah doğru düzgün olur çocuklarımız rahat eder. Biz de gönül rahatlığı ile çocuklarımızı okula bırakırız. Belediye başkanına teşekkür ederiz böyle bir şeyi organize ettiği için” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.