Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Anne haklı çıktı” haberine yalanlama

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, bir gazetede “Anne haklı çıktı” başlığıyla verilen haberde “25 numaralı ceset Suriyeli bir çocuğa ait olabilir” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.Adalet Bakanlığı Adli Tıp...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, bir gazetede “Anne haklı çıktı” başlığıyla verilen haberde “25 numaralı ceset Suriyeli bir çocuğa ait olabilir” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, bugün bir gazetede yer alan “Anne haklı çıktı" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Gaziantep’te 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen terör saldırısındaki patlama sırasında yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespit ve otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu Gaziantep Adli Tıp Şube Müdürlüğünde görevli meslektaşlarımız tarafından titizlikle yapılmış ve fiziksel kimliklendirme ile kimliği tespit edilemeyen cenazelerin DNA karşılaştırma işlemleri ise İstanbul Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yürütülmüştür. Yapılan DNA karşılaştırma çalışmaları neticesinde habere konu 25 numaralı cenazenin Emine Ayhan’ın çocuğu olduğu tespit edilmiştir. Ailenin fiziksel olarak çocuklarına benzetemediği ve çocukları olamayacağına dair şüphelerinin bildirilmesi üzerine çocuktan alınan yeni örnek ile anne ve babaya ait biyolojik örnekler gönderilmiş ve yapılan DNA karşılaştırma işlemleri tekrarlanmış, aynı sonuçlar alınmış, 25 numaralı cenazenin Emine Ayhan ve M. Sıddık Ayhan’ın müşterek çocukları olduğu bir kez daha tespit edilmiştir. Ayrıca anne-babanın DNA örnekleri diğer cenazelere ait DNA örnekleriyle de karşılaştırılarak herhangi bir karışıklığın olmadığı da teyit edilmiştir.”
Haberdeki “25 numaralı ceset Suriyeli bir çocuğa ait olabilir” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Ailenin ısrarla 25 numaralı cenazeyi kabul etmemesi üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan görüşmeler neticesinde örneklerin yeniden alınarak başka bir laboratuarda analiz edilmesi kararına varılmış, Ankara Grup Başkanlığımızdan uzman ekip örnekleri bizzat almak üzere görevlendirilmiştir. Önceki raporlarımızda ailenin çocuğu olduğunu tespit ettiğimiz ve bildirdiğimiz 25 numaralı cenazenin defnedildiği mezarda yapılan feth-i kabir işlemi sonrası alınan örnekler ile anne-babaya ait örneklerin Ankara Biyoloji İhtisas Dairesinde yapılan DNA karşılaştırma çalışmalarında da aynı sonuç elde edilmiş ve İstanbul Biyoloji İhtisas Dairesi’nin sonuçları teyit edilmiştir. Bahse konu haberlerde ifade edilenin aksine, feth-i kabir yapılan cenaze farklı bir cenaze olmayıp, Adli Tıp Kurumu tarafından ilk tespitlerde ailenin çocuğu olarak tespit edilen, ailenin ısrarla kabul etmemesi üzerine defnedilmiş olan 25 numaralı cenazedir. Haberde iddia edildiği gibi "25 numaralı ceset Suriyeli bir çocuğa ait olabilir" iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.