Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anma Programında Yoğun Güvenlik Önlemleri

Manisa’da Manisa Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.Manisa Lisesi Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Manisa Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da Manisa Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Manisa Lisesi Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu’nda hazırlanan programa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Anma programı öncesi protokol tarafından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı. Protokol resim sergisinin gezilmesinin ardından anma programının yapılacağı salona geçti.
ORATORYO GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Anma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Dinleri, kavimleri, ırkları, renkleri farklı ancak niyetleri bir olan Mehmetçiklerin bir arada can verdiği mekandır Çanakkale. Birlik beraberlik ve dayanışma ruhu dünyanın en güçlü ordularına karşı galip geldiği yerdir Çanakkale. Bu ruh bizi biz yapan yegane güçtür" dedi. Dernekbaş’ın ardından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Çanakkale önemli bir dönüm noktası olmuş. Çanakkale’de biz boğazları tuttuk ve müttefik kuvvetleri boğazlardan geçmesine mani olduk ve onları büyük bir yenilgiye uğrattık. Ama arkasından bakıyorsunuz İstanbul’da o müttefik kuvvetler dediğimiz ülkeler geldiler ama duramadılar. Çanakkale aslında bizim milletimizin bu topraklardan çıkarılamayacağının herkes tarafından kabul edildiği olayın adıdır" dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sergilendi. Protokol ve programa katılan öğrenciler gösteriyi beğeniyle izledi.
Manisa’da Manisa Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’nda geçtiğimiz yıllara göre güvenlik önlemlerinin arttırılmış olması ise dikkat çekti. Programa katılan davetliler özel güvenlik görevlileri tarafından metal detektörlerle ve üst araması yapılarak salona alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.