Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankaralıların demokrasi nöbeti devam ediyor

Başkent’te vatandaşların demokrasi nöbeti sekizinci gününde devam ediyor.FETÖ mensuplarının 15 Temmuz’da geçekleştirdiği darbe girişimine karşı koymak için meydanlara akın eden Ankaralıların demokrasi nöbeti sekizinci gününde devam...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te vatandaşların demokrasi nöbeti sekizinci gününde devam ediyor.
FETÖ mensuplarının 15 Temmuz’da geçekleştirdiği darbe girişimine karşı koymak için meydanlara akın eden Ankaralıların demokrasi nöbeti sekizinci gününde devam ediyor. Günlerdir Kızılay Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, darbecilere gereken cezanın verilmesi gerektiğini vurguladı.
Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Darbe kalkışmasının olduğu gece Genelkurmay Başkanlığı’nın önündeydim. Orada insanları parçalayarak katlettiler. O helikopter pilotunun asılmasını istiyorum. Çünkü o gece birçok insanı yetim bıraktılar. 3 bin yıllık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önünde bizi vurdular, katlettiler” şeklinde konuştu.
Tekerlekli sandalyesiyle demokrasi nöbetine destek vermek için gelen bir vatandaş, “Ben bu ülkenin bir evladıyım. 1980 darbesini hiç unutmam. Yaşım 62, benim yaşayacağım 20 sene daha ama hiç olmazsa benim evlatlarım, benim torunlarım bu darbeye karşı gelsin, bir daha böyle bir şey görmesin. Hepimiz bu ülkenin evladıyız, darbelere hepimizin karşı olması lazım. Demokrasiye inanan insan her zaman darbeye karşı olacaktır. Cuma gününden beridir meydanlardayım. Ölene kadar da burada kalırım. Çanakkale’de hayatını kaybeden şehitlerimizin kemiklerinin sızlamasını istemiyorum” ifadelerini kulandı.
Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti bekleyen başka bir vatandaş ise “ Milletimle gurur duyuyorum. Cenabı Allah Türk milletin kalbinden korkuyu aldı ve bütün milletimiz sokaklara tankların önüne çıktı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.