Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankaralı Mali Müşavirler ‘Şıpsevdi’yle Perde Dedi

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) üyesi meslek mensuplarından oluşan tiyatro topluluğu ‘Şıpsevdi’ oyunuyla yeni sezonu açtı.Mali müşavirlerden oluşan ASMMMO Tiyatro Topluluğu, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazıp...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankaralı Mali Müşavirler ‘Şıpsevdi’yle Perde Dedi
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) üyesi meslek mensuplarından oluşan tiyatro topluluğu ‘Şıpsevdi’ oyunuyla yeni sezonu açtı.
Mali müşavirlerden oluşan ASMMMO Tiyatro Topluluğu, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazıp Rahmi Dilligil’in oyunlaştırdığı ‘Şıpsevdi’ isimli komedi oyununu izleyiciyle buluşturdu. Yenimahalle Belediyesi Yıldız Kenter sahnesinde seyirciyle buluştu. Devlet Tiyatroları Sanatçısı Neşet Erdem’in yönettiği Şıpsevdi oyunu çoğunluğunun mali müşavirlerin oluşturduğu izleyiciden beğeni topladı.
ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, Oda Sekreteri Nevzat Akkaya ve Başkan Yardımcısı Oğuz Nihat Alkan, oyun bitiminde oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim ettiler. Başkan Mehmet Okkalı, burada yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:
“Biz akademik bir meslek grubu olmanın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere özel önem veren bir odayız. Üç yıl önce görev geldiğimizde ‘Mutlu Meslektaş’ hedefi belirlemiştik. Bu hedef doğrultusunda meslektaşlarımıza yönelik eğitim ve seminerlerle yetinmedik. Oldukça yorucu ve yoğun bir mesleği icra eden meslektaşlarıma ben ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlar odamız bünyesinde açmış olduğumuz tiyatro, satranç, futbol, sanat müziği korosu ve fotoğrafçılık gibi birçok kurslarına yoğun ilgi gösterdiler. Tiyatro topluluğunda görev alan arkadaşlarımız uzun bir hazırlık döneminden sonra şimdi oyunlarını sahneliyorlar. Oda yönetimi olarak her türlü desteği veriyoruz. Ankara’da sahneleyecekleri oyunun ardından değişik illerde de oyunlarını izleyiciyle buluşturacaklar. Ben başta Neşet Erdem hocamız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Yönetmen Neşet Erdem, yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonrasında Şıpsevdi oyununu seyirciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oyuncuların mali müşavirlik gibi zor ve yoğun bir işten vakit ayırmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden Erdem, “ASMMMO yönetiminin verdiği destekle meslek mensuplarından oluşan bir tiyatro grubu kurduk. Bu grupla 6 aydır çalışıyoruz. Geçen yıl Türkmen Düğünü isimli bir oyunu sahnelemiştik. Ankara dışında da talepler gelmişti. Bu yıl da il dışında turnelerimiz olacak. Tüm oyuncu ve diğer ekip arkadaşlarıma, sanata verdikleri değerden dolayı başta Ankara Odamızın değerli başkanı, oda sekreteri ve diğer yönetim kurulu üyelerine özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Mali müşavirler, geçen yıl da ‘Türkmen Düğünü’ oyununu Ankara, Konya, Karaman gibi illerde seyirciyle buluşturmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.