Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’dan Yıldırım’a müjde

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor.Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin Ankara’da...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’dan Yıldırım’a müjde

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin Ankara’da yaptığı temaslar neticesinde planları onaylanan projenin ihalesi yapıldı. Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşasına üstlenici firmaya yer tahsisinin kısa süre sonra yapılmasıyla başlanacak. Toplam 5 bin 246 metrekare inşaat alanına sahip olan merkezde derslikler, çok amaçlı salon, seminer salonu, sinema salonu, kütüphane, fitness salonu, açık spor alanları, eğlence merkezi ve kafeteryalar yer alacak.

Gençler için hayata geçirilen her projenin ülkenin geleceğine yapılacak en doğru yatırım olduğunun altını çizen Edebali, ilçeye kazandırılacak gençlik merkezlerinden Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nde inşaat aşamasına gelinmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Değirmenönü-Karapınar bölgesinde yapımına kısa süre içerisinde başlanacak gençlik merkezinin ilçedeki genç nüfus potansiyelinin bir çok beklentisine cevap vereceğini dile getiren Başkan Edebali, “Gençlerin spor, kültür ve sanat ile iç içe büyümesini istiyoruz. Sanatı, kültürü, bilimi seven, bunu yaparken değerlerine, tarihine, kültürüne ve inançlarına bağlı nesiller olarak yetişmeleri lazım. Bunu sağlamak ve gençlerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına vatandaşlarımıza yapmaya söz verdiğimiz gençlik merkezlerinin ilki olan Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandıracak olmanın heyecanını taşıyoruz” dedi.

Şehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşüm projeleri kadar önemsediklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandıracağız. Hükümetimizin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye kazandırılacak tesis, Samsun’dan sonra Türkiye’nin 2. örnek gençlik merkezi olurken, hem Karapınar Mahallemize, hem Değirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a değer katacak” diye konuştu.

Günümüz dünyasında toplumların kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının adına bile tahammüllerinin olmadığını belirten Başkan Edebali, “Geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığı meselesiyle hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu zehri çocuklarımızdan uzak tutarak geleceklerinin karartılmasına var gücümüzle engel olmalıyız. Bizler ilçemizde, Bursa’da, Türkiye’de ve insanlığın var olduğu hiç bir coğrafyada uyuşturulan gençlik istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlere destek olduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Barış Manço Kültür Merkezi adeta uyumayan bir merkez oldu. Neredeyse haftanın her günü çocuklarımız, gençlerimiz için etkinikler düzenliyoruz. Bizim en büyük mirasımız gelecek nesillerimize yapacağımız yatırım olacaktır” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.