Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da yaşayan Rus kadınlar bir araya geldi

Ankara’da yaşayan Rus kadınlar, el yapımı tatlı ve tuzlularla hünerlerini sundu.Başkent Ankara’da yaşayan tatlı ustası ve aşçı Rus kadınlar bir araya gelerek, Rus mutfağının lezzetlerini Ankaralılara sundu. Rus Kültür Derneği tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da yaşayan Rus kadınlar bir araya geldi

Ankara’da yaşayan Rus kadınlar, el yapımı tatlı ve tuzlularla hünerlerini sundu.

Başkent Ankara’da yaşayan tatlı ustası ve aşçı Rus kadınlar bir araya gelerek, Rus mutfağının lezzetlerini Ankaralılara sundu. Rus Kültür Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Medovik, Trubiçki ve Araşki gibi tatlılar, börekler ve özel salatalar stantları doldurdu.

Rus Kültür Dernek Başkanı Larissa Lutkova Türkkan, yılbaşının gelmesini fırsat bilerek böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Türkkan, "Ankara’da yaşayan kadınlar ev yapımı tatlı, tuzlu gibi çeşitli şeyler hazırladılar. Hem çocuklar sevinsin hem de kadınlar el yapımı ürünlerini sergilesinler istedik" şeklinde konuştu.

Türkkan, etkinlikte yer alan kadınların kimisinin uzun yıllar Türkiye’de yaşadığını, kimisinin de henüz yeni geldiğini ve çok az Türkçe konuşabildiğini dile getirdi. Çi böreğin Rusya’da yaygın olduğunu düşündüğünü ifade eden Türkkan, "Türkiye’ye geldiğimde Eskişehir’de çi börek baya popüler olduğunu gördüm" diye konuştu. Yeni yıl mesajı veren Türkkan, herkese sağlık, mutluluk, bolluk, bereket ve barış diledi.

Rus ve Türk vatandaşların akın ettiği etkinlikte, renkli stantlar çocukların da ilgisini çekti. Ansera AVM’de gerçekleştirilen etkinlik gün boyu devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.